Prema glasnima koje kruže, Nintendo je na Gamescomu partnerima prikazao Switch 2. Daleko od očiju javnosti, iza zatvorenih vrata.

Ta prezentacija je izgleda bila tech demo u kojem su pokazali fragment Legend of Zelda: Breath of the Wild, te kako naslov koji je došao kada i Switch funkcionira na novom uređaju. To ne znači da će igra biti ponovo izdata za novi uređaj, samo da je dio iste iskorišten za prezentaciju.

Iako uređaj službeno nije predstavljen, mnoge spekulacije govore kako bi trebao izaći negdje tijekom iduće godine. Dok je ovaj događaj bio prilika pokazati partnerima što isti može, kako bi razvijali igre za njega. Što uzmite sa zrnom soli pošto već godinama Nintendo konzole ne privlače baš top third party naslove, a čak i kada isti dođu često su limitirani u odnosu na to što se dobije na drugim konzolama.

Zanimljivo je što ovo zvuči kao direktan nastavak na konzolu, premda možda na kraju to neće biti, nego će kao i do sada biti potpuno drugačija zvijer. Najbliže nastavku što su u zadnje vrijeme imali je Wii i Wii U, premda su Wii U i Switch puno sličniji. Isto tako kruže glasine kako će hardverski biti prilično slab u odnosu na trenutne generacije. Jedna glasina kaže da će biti na razini PS4 / Xbox One konzola. Što bi značilo otprilike 10 godina staru tehnologiju. No nije ni Switch bio vrh tehnologije kada je izašao nego je svu svoju snagu stavio u gameplay igri i zabavu. Te bio pun pogodak.

Strpljivo ćemo čekati najavu nove konzole, a onda ćemo vidjeti što je od glasina bilo točno, a što laž.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.