Nintendo je postavio smjernice zajednice za manje turnire vezane za njihove igre koje oni ne organiziraju. Uz jasne informacije što je dozvoljeno, a što ne.

S početkom od 15. studenog moći ćete organizirati turnir za Nintendo igru, bez da tražite dozvolu, ako on bude male skale i ne bude imao komercijalni profit. Što to znači? To znači da turnir može imati maksimalno 200 sudionika ako se održava uživo, ili 300 ako se održava online. Ovisno o tipu turnira cijena karte za gledatelje ima maksimum od 20€, s time da zarada od toga ne smije premašiti troškove organizacije. Drugim riječima, ako radite turnir maksimalno čemu se možete nadati je to da ćete ostati na čistoj nuli.

Prodaja karti ne smije ići ni za nagradni fond, koji maksimalno može biti pet tisuća eura. Ne smijete prodavati hranu ni piće, niti smijete ime igre koristiti u nazivu turnira, smijete u opisu. Ako želite pročitati kompletne smjernice, to možete napraviti ovdje. Ako želite imati veći turnir možete, ali morate dobiti dozvolu kompanije. Uz vjerojatno jednako restriktivne smjernice.

Nintendo već solidan niz godina radi ovakve stvari, bilo da govorimo o turnirima ili streamingu. Njihove igre, njihovo pravo, ali zajednice su jasno govorile protiv takvih odluka. Pitanje je kome će se dati raditi turnire pod ovakvim pravilima. Maksimalno što smiješ uprihoditi je da pokriješ troškove? U koje skoro nitko od njih ne uračunava vlastiti rad. Niti će se itko obogatiti od kreiranja turnira. Štoviše, vrlo vjerojatno bi potencijalnu zaradu uložio u novi. Za mene veoma loš potez kompanije. To je razlog zašto esport ne može napredovati – igre imaju vlasnika. Sport nema.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.