Nintendo Switch je dosegnuo 107,65 milijuna prodanih primjeraka. Prodali su 23 milijuna u prošloj fiskalnoj godini, zaključno sa zadnjim danom ožujka. Ali čak i oni su prodali manje nego što su planirali, 20% manje od očekivanja zbog prodaji zbog manjka komponenata.

Softver? 1,8 posto više nego godinu ranije. Ili drugim riječima, 235 milijuna igri, nikada više za Nintendo. Pokémon je tu dominirao. Brilliant Diamond i Shining Pearls su skupili 14,65 milijuna primjeraka, Legends: Arceus na to dodao 12,64 milijuna.

Od novih naslova Mario Party Superstars je skupio 6,88 i Zelda Skyward Sword HD s 3,91 milijun. Dok je prodaja starijeg softvera također nastavila sjajno. Mario Kart 8 Deluxe je dodao 9,94 milijuna i došao na 45,33 milijuna ukupno, dok je Animal Crossing: New Horizons skupio 6 milijuna za ukupno 38,64 milijuna.

Za iduću fiskalnu godinu imaju nešto manje planove. Planiraju prodati 21 milijuna Switch konzola, što znači dva manje nego što su prodali ove godine. Dok je plan za softver postavljen na 210 milijuna primjeraka.


One thought on “Nintendo Switch na 107 milijuna prodanih primjeraka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.