Dodatne informacije (1. rujan 2022.): Danas u jutranjim satima na internetu su se pojavile nove informacije. Slike koje pokazuju Assassin’s Creed Mirage. Jesu li istinite ili ne? I dok se još raspravljalo o tome, Ubisoft je odlučio prekinuti nagađanje i potvrditi igru. Razlika je samo što neće biti predstavljena 10. rujna, nego ćemo saznati više informacija. Ubisoft zbilja nije dobar u tome da sakrije informacije od interneta.

Originalna vijest (31. kolovoz 2022.): Već smo govorili o tome kako su glasine da će novi Assassin’s Creed biti smješten u Bagdad. Najnovije informacije kazuju kako će se igra zvati Mirage, te bi trebala doći na proljeće iduće godine. Negdje između travnja i kraja lipnja.

Informaciju donosi francuski YouTuber j0nathan, koji je navodno dobro upućen u Ubisoft stvar. Kako je video na francuskom to nije dobilo toliko pažnje dok stvar nije potvrdio Bloombergov Jason Schreier.

Mirage bi trebao biti povratak korijenima Assassin’s Creed serijala. Što znači puno sličnije originalnoj igri, koja ove godine (kao i serijal) slavi 15 godina postojanja. Bit će izbačeni mnogi RPG elementi, kao opcije u razgovoru, leveli i izbor spola. Ovo potonje je zbog toga što ćemo imati fiksnog glavnog lika, zvat će se Basim, a prije nego je postao dio grupe imao je problema sa zakonom. Radnjom će biti smješteno u Bagdad, u period od 860. do 870. godine, danas znanom kao anarhija u Samarru.

Sve ovo je priprema za remake originalne igre, a to bi trebalo doći u sklopu DLC plana. Razlog tome je što će te dvije igre dijeliti jako puno istih stvari od kojih je igra izgrađena. To bi odgovaralo i onim idejama o planu da Assassin’s Creed serijal postane jedan mikrokozmos. Sve navedeno bi trebalo biti najavljeno 10. rujna, kada bi Ubisoft trebao imati svoju prezentaciju u kojoj će predstaviti planove za budućnost.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.