Družina se vratila u Trollheim gdje su im rekli kako će ih netko pozvati kada za to dođe vrijeme. Kako im se nije dalo biti u krčmi Ledena Svinja odlučili su vidjeti što grad pruža. Na samom izlasku iz krčme ulovio ih je Joan i kazao im je da odu do dokova na rijeci Rimeflow, da tamo potraže čovjeka imenom Eryk Wójcik, ili barem njegov brod Pobjeda. To su i napravili, nakon što su čuli da je to čovjek kojeg bi trebali upoznati.

Ispostavilo se da je ćelavi Eryk prilično osebujna ličnost. Nekadašnji ratnik je jedva preživio zadnju borbu, ona mu je ostavila ožiljak pored glave, jedan zbog kojeg danas nosi povez preko oka, pošto istog više nama. Ćelava glava i bijela brada se nisu isticali kao trbuh kojeg ja nabio od kada je shvatio da je u ratu zaradio dosta i da je bolje biti trgovac nego mrtvi ratnik. Danas se vratio njegov brod i donio mu cigle koje će štiti njegovo imanje od magije. Tako barem tvrde oni od kojih ih je kupio. A kako bi testirali cigle, družina se pozvala da dođu testirati djeluju li. Navečer, kada se tamo pojave s bačvom piva kao poklonom pričat će o svemu, samo ne o testiranju tih cigli. Možda ih je omela i njegova osjetno mlađa i privlačna žena Sandra. A možda samo sjajna hrana koju je Eryk servirao u svom ispraznom, no ogromnom domu.

Prije nego su otišli na večeru, družina je išla potražiti opremu, tako su igrom slučaja naletjeli na kovača Hamunda, koji je upao u neprilike. Netko je ukrao njegove osobne bodeže, one na kojima se nalazi znak njegove kovačnice, te su počinjena dva ubojstva s njima, te je za pretpostaviti kako se čeka treće, pošto je toliko bodeža nestalo. Jedan od najboljih gradskih kovača, koji puno radi na opskrbi i popravcima za Crne gavrane, zadnjih dana ima puno manje posla. Govori se o tome kako je on ubio te ljude što je utjecalo na poslovanje. Vjerojatno netko želi preuzeti taj posao. Nisu puno saznali među ostalim kovačnicama, a ako nisu imali niti jedan drugi trag, pustili su ovo po strani.

Trollheim

Sutradan ih je Ursula Zayon pozvala u svoje odaje, ova stara ratnica je dobila čast, ili zadatak, ovisno iz kojeg kuta gledati, kazati im nešto o regiji. Što je i učinila. Oni su njoj ispričali sve oko zmaja Aryanysa i proročanstva koje ih je povezalo. Pošto je to van njena znanja kazala im je samo da se strpe još par dana, da pošalje poziv po jednog kastelanovog prijatelja koji bi mogao znati više o toj temi. Par dana kasnije pozvani su u dvorac. Kastelana nije bilo, no bio je tamo crvenokosa prilika imenom Yda. Nakon predstavljana im je kazao kako je on zapravo brončani zmaj, te iako ovo nisu krajevi u kojima njegova vrsta obitava, njegova proširena familija ima dom nedaleko od grada. Družina je još jednom ispričala priču o bijelom zmaju, a on im je obećao kako će se raspitati kod svojih starješina imaju li kakve informacije o tome, uz naglasak kako niti jedna informacija nije besplatna.

Družina se ponovo vratila Hamundu, koji je dobio prijeteće pismo u kojem kazuju kako će njegova kćer nastradati. Ispričao im je priču kako se on i Svala već neko vrijeme ne razgovaraju, od kada se oženila zbog novaca, napustivši prilikom dečka koji ju je volio. Pismo je tražilo veliku količinu zlata, veću nego je on imao. Osmislili su plan u kojem će Hamund odnijeti vreću punu željeza, samo da zvecka, dok će oni uloviti počinitelja. Plan je bio dobar, ali provedba nije, pošto je silueta s krova jedne kuće pogodila samostrijelom Hamunda u rame. Družina je krenula za siluetom, dok je ista počela vikati da je siluju kako bi privukla pomoć mještana. Dva sjevernjaka su izašla iz krčme sa sjekirama u rukama, ali jezik je nekada bolje oružje, pošto su ih nagovorili da se ne miješaju. U konačnici, ulovili su siluetu, za koju se ispostavilo da je klinka. Ona im je rekla da ju je jedan muškarac platio da ovo napravi, rasplakala se i kazala im je lokaciju gdje ga mogu naći, i koje je tajno kucanje na vrata.

Kada su tako pokucali, vrata su se otvorila i strijela iz samostrijela je poletjela. Kasnije će se ispostaviti kako bi strijelu dobila i klinka da je ona otvorila vrata. Savladali su tog muškarca, saznali kako je on ubio dvoje ljudi, sve sa ciljem da osramoti Hamunda, prije nego što ga ubije, a onda ubije i njegovu kćer. Sve to platio mu je Lord Janis, bivši dečko od Svale, kojeg je ostavila zbog novaca. Odlučili su ga predati straži u gradu, znajući kakva ga sudbina čeka. Probali su upozoriti Svalu, no to im nije pošlo za rukom pošto nju nije briga za vlastitu sigurnost, samo za novac. Rekla im je da će joj muž platiti zaštitu i zalupila im vratima.

Ostalo je pitanje što će napraviti s klinkom koju su zarobili, ili oslobodili, opet ovisno o kutu gledanja. Nakon dugačke rasprave sjetili su se kako je druidica Ingrid izgubila kćer te su smatrali kako bi ona mogla igrati roditeljsku figuru, te je navesti na pravi put. I jedan i druga su bile zadovoljne tim dogovorom, znajući kako to neće biti lagan zadatak. Tu im se klinka prvi puta predstavila kao Isgerd. Družina je prenoćila kod Ingrid i odlučila se vratiti u grad, sprema za nove avanture.

*Ovo je priča iz Pathfinder 2nd Edition kampanje koje vodim. Kako sam odlučio voditi kroniku za one igrače koji ne mogu doći, shvatio sam kako mogu napraviti korak više – podijeliti sve to s vama, dragim čitateljima.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.