Polako smo počeli križati dane na kalendaru. PlayStation 5 je sve bliže, pod uvjetom da ga uopće uspijete ugrabiti uz sveopću pomamu za konzolom diljem svijeta. 19. studeni je za manje od 50 dana. I dok čekate na to, evo par vijesti vezanih uz konzolu i brand.

Krenimo s prodajom. U razgovoru za korejski Naver, PlayStation šef Jim Ross kazao je kako kompanija misli da će se PlayStation 5 prodati u više primjeraka nego njegov prethodnik do kraja prve fiskalne godine. PlayStation 4 imao je sjajan start, i sa zadnjim danom ožujka, u godini u kojoj je izašao, prodao je 7 milijuna primjeraka. To znači kako je plan i očekivanje premašiti tu brojku. Uz pomamu koja postoji to je lako moguće, puno veći problem za Sony će biti mehaničke prirode – mogu li izraditi toliko konzola da dosegnu cilj?

Druga vijest je jedna koja će se dogoditi ovih dana, a to je dugo priželjkivana promjena sistema trofeja za PlayStation konzole. Novi maksimalni novo bit će 999, a sistem kalkulacija će isto biti modificiran. Puno brže će se prolaziti kroz niže levele, a kasnije ćete se puno konstantnije dobivati novi nivo. Isto tako će platinum trofeji donositi više progresa. To će doći uz tjedni update, a za više informacija pogledajte PlayStation Blog.

I za kraj nam ostaje jedan smirujući video. Onaj u kojemu možemo vidjeti kako izgled PlayStation 5 uređaj kada ga se rastvori i rastavi na dijelove. Samo… nemojte to raditi doma, ostat ćete bez garancije.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.