Xbox šef Phil Spencer kazao je nešto veoma zanimljivo – to da Microsoft planira izdavati Call of Duty za PlayStation konzole, dokle god postoji PlayStation za koji se može izdati igra. To je novo poglavlje vezano uz Microsoftovu kupovinu Activision Blizzarda. Pošto je upravo Call of Duty kao serijal taj oko kojeg su mjerodavne institucije izrazile zabrinutost i zbog kojega još nisu potvrdili 68 milijardi dolara vrijednu akviziciju.

Šef divizije izjavio je to u razgovoru za Same Brain Youtube kanal. Objasnio je kako im nije namjera prestati podržavati Call of Duty na PlayStation platformi, kao što nisu napravili ni uz Minecraft kada su ga preuzeli. Štoviše, da su od tada tražili dodatna mjesta na kojima ljudi mogu igrati Minecraft, ne da ih smanjuju. Istu ideju imaju i za Call of Duty.

Pitanje oko svega ovoga je kompleksno. Jasno je kako Microsoft mora slati izjave ovoga tipa kako bi uvjerio regulatorne agencije kako bi dali zeleno svijetlo. To ne znači da su riječi istinite. Zato što osim Minecrafta postoji i Starfield koji bi trebao doći samo na Xbox platforme. Ali isto tako postoji dobra volja, Microsoft je pokazao želju da dostavi Game Pass na PlayStation, pa nije došlo do te suradnje. Kao i Minecraft, zbog kojeg bi riječi mogle biti istinite. Mnogi igrači se ne bi bunili da dođe kraj ekskluzivnosti, pomaci postoje, kao MLB the Show igre koje sada od prvog dana dolaze na obje platforme, ne samo na PlayStation. Čak i na GamePass.

Na kraju dana, novac je taj koji igra glavnu ulogu. Microsoft trenutno ima svoju viziju za budućnost, kao i Sony. Kako će recimo ta budućnost izgledati kada prodaja za Starfield bude ograničena samo na Xbox platforme, kojih ima manje nego PlayStation platformi na tržištu? Hoće li i jedna i druga kompanija shvatiti da im je bolje imati duplo veći doseg po pitanju broja uređaja, što automatski znači i veću prodaju? Čak ne mora doći na isti dan, neka dođe kasnije. Pogotovo kada su svi počeli širiti tržište na računala. Zašto ne i na drugu konzolu? Ionako svi third party izdavači to rade. Koji su ih natjerali prema cross-play i cross-progress opcijama.


One thought on “Phil Spencer kaže kako će Call of Duty nastaviti izlaziti za PlayStation

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.