U novom financijskom izvješću saznali smo kako je PlayStation 5 konzola došla do 38 milijuna prodanih primjeraka zaključno sa zadnjim danom ožujka ove godine.

Bio je to odličan kvartal za konzolu koja je u kvartalu prodana u 6,3 milijuna primjeraka. I više nego odličan, nego najbolji Q4 kvartal koje su imali. Lani su u tom periodu imali 2 milijuna prodanih primjeraka, a PlayStation 4 je najbolji Q4 imao sa 3 milijuna primjeraka.

Kada napravimo kompletnu usporedbu s PlayStation 4 konzolom, prodajom nešto zaostaju, pošto je ona u jednakom vremenu na tržištu imala preko 40 milijuna prodanih primjeraka. Samo tada nije bila nestašica komponenti zbog koje nije bilo ni moguće prodati više u određenim periodima životnog vijeka konzole. U konačnici, s 19,1 milijun prodanih primjeraka u fiskalnoj godini ostvarili su zadani cilj od 19 milijuna. Za iduću fiskalnu godinu cilj je postavljen na 25 milijuna!

Po pitanju softvera prodano je 68 milijuna naslova za PlayStation 4 u spomenutom kvartalu. Manje nego prijašnji kvartal, nešto malo manje nego isti kvartal godinu ranije. 70% prodanih naslova je u digitalnom obliku. PlayStation Plus je dosegnuo 47,4 milijuna primjeraka, milijun više nego prijašnji kvartal, ujedno i rekordna brojka od kada je usluga doživjela preinake. Kako nova usluga ima i različite cjenovne razrede i sami prihodi od usluge su bili veći. Oko 13% veći nego godinu ranije.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.