Sony je potvrdio nekoliko važnih detalja vezano uz njihovu next gen konzolu. Jedan od njih kaže, kako će se, potpuno očekivano, ona zvati PlayStation 5.

To ne treba čuditi pošto do sada Sony nije eksperimentirao s nazivima za svoju kućnu konzolu i manje-više svi su očekivali baš ovo ime za konzolu. Isto tako, najavili su kako će PS5 doći negdje oko Božića 2020. godine. Ili ono što Amerikanci zovu ‘holiday’ period, što u prijevodu znači kako je možemo očekivati već krajem listopada ili početkom studenog. Ni to ne treba čuditi, to je prilično standardno vrijeme za izlazak nove konzole.

Najavili su i dvije novosti za kontroler, jedna od njih je ‘haptic feedback’ koji će zamijeniti trenutnu vibraciju koju trenutni DualShock ima. O njihovim riječima, bit će potpuno drugačiji osjećaj zakucati se autom u zid prilikom neke utrke, ili napraviti klizeći start u nogometnoj utakmici. Isto tako kažu kako će se osjetiti i razlika u teksturama prilikom trčanja, da neće biti osjećaj ako u igri trčite kroz travu ili kroz blato. Ovo zvuči kao jako zanimljiva ideja, bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati provedba toga.

Podjednako zanimljiv zvuči ideja u kojoj će razvojni timovi moći odrediti otpor kojeg trigger (L2 i R2) tipke pružaju. Kako primjerice mogu staviti veći otpor pa da bude bolji osjećaj kada koristite luk i strijelu ili ubrzavate autom na nekom teškom terenu. Prije nego krenete skakati od sreće, samo se sjetite prijašnjih generacija i da ne legne svaka ideja na plodno tlo.

Ipak, ima jedna stvar koju nam nisu rekli, a koja mnoge zanima – hoće li PS5 biti kompatibilan s prijašnjim konzolama, pogotovo s prilično uspješnim PS4. Niti kakav je izgled konzole. Pretpostavljam kako ćemo to saznati jednom kada se Sony odluči u potpunosti predstaviti konzolu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.