Sony nam je najavio koje će igre biti besplatno dostupne za PlayStation Plus u ožujku. Počevi od 5. ožujka moći ćete ugrabiti Call of Duty: Modern Warfare Remastered i The Witness.

I to je to. Zadnjih godina smo spominjali dvije igre koje dolaze za PlayStation 4, a zatim spomenuli još dvije za PS3 i dvije za Vitu, od kojih je barem jedna od navedene četiri također bila dostupna za PS4. Od sada to više nećemo morati raditi pošto Sony prekida podršku za dvije spomenute platforme. Čime prilično jaka usluga postaje nešto malo manje zanimljiva.

Zanimljivo je kako nismo baš ulovili niti ideju kojom će se voditi idućih mjeseci, pošto dvije ponuđene igre ne daju baš odgovor što možemo očekivati u budućnosti. Modern Warfare Remaster je igra iz 2016. godine, koja je zapravo poboljšana verzija blockbustera iz 2007. godine. Teško je znati hoće li jedna od igri biti blockbuster, ili barem rubni, kada govorimo o igri koja usprkos svom renomeu ima preko desetljeće na leđima. Dok s druge strane The Witness nam ne otkriva hoće li drugi slot biti za manje indie naslove, pošto oni to istovremeno i jesu i nisu.

U svakom slučaju, ovo će biti jedan sporiji period za PS Plus uslugu, a bit će zanimljiva tranzicija koju će usluga morati napraviti jednom kada Sony najavi PlayStation 5. Dodatno zanimljivo zbog potencijalne kompatibilnosti sa starijim platformama, zato što ljudi žele nastaviti imati pristup svojoj digitalnoj kolekciji i što ne žele imati nekoliko uređaja priključeno nego samo jedan – onaj najnoviji.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.