Već dulje vrijeme postoji pitanje o tome hoće li Sony odgovoriti svojom verzijom usluge na Microsoftov Xbox Game Pass. Prema najnovijim informacijama, izgleda da je odgovor da.

Premda informaciji koju donosi Bloombergov Jason Schreier, iza kodnog imena Spartacus nalazi se usluga koja bi za mjesečnu pretplatu ujedinila PlayStation Now i PlayStation Plus, s time da bi potonje ostalo kao brand, i vjerojatno će usluga biti poznata pod tim imenom. To znači da bi dobili pristup katalogu naslova za igrati dok smo pod pretplatom. Usluga bi trebala postati dostupna negdje u proljeće iduće godine.

Trenutno je PlayStation Plus fokusiran na posjedovanje i stvaranje kolekcije, gdje sve naslove koje ste ugrabili možete igrati dokle god ste pod pretplatom. Uz to, Plus je potreban za igranje većine igri s online komponentom na PlayStation platformama. Prema informacijama taj model bi ostao u najnižem stupnju nove usluge. Onaj skuplji bi do pristup nešto većem katalogu, dok bi finalni imao PlayStation Now u svojoj ponudi te bi se ponuda proširila na PS1, PS2, PS3 i PSP igre. Ako je sve navedeno istina, bit će zanimljivo kako će to tretirati za našu regiju gdje Now još uvijek nije službeno dostupan.

Model pretplate nije ništa novo, izgleda da svaki izdavač razmišlja o jednom, a jedna od najboljih stvari je ta što uz broj pretplatnika možeš lakše imati jasniju financijskog okvira. Game Pass je početkom godine imao 18 milijuna pretplatnika pa je kompaniji jasno znati koliko će zaraditi na tome taj mjesec. S druge strane, smanjuje zaradu koju kompanija može ostvariti uz igru, pogotovo ako ista dolazi na uslugu pretplate prvog dana na tržištu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.