Jedna od dražih stvari na koju volim trošiti vrijeme su igre u kojima razvijam grad / naselje. Jedna takva nedavno je došla na Early access, zove se New Cycle, a potpisuje je turski studio Core Engage, kojima je to prva igra.

Radnja je smještena u 2073. godinu, nakon što je planet pogodila serija solarnih baklji i ubila svu elektroniku. Slijed događaja nije bio lijep, zato je trenutno stanje postapokaliptično. Naš cilj u igri će biti stvoriti malu zajednicu i privući nove ljude. Otkriti stare tehnologije koje su se prije koristili, ponovo educirati ljude, vratiti struju u naselje te postati funkcionalan grad. Kasnije će isti imati vlakove i turiste koji dolaze vidjeti no novo čudo svijeta, tu nadu za čovječanstvo. Vlakovi će imati važnu ulogu spajanja s ostatkom svijeta, kako bi mogli doći do resursa koji vam fale.

To su lijepe stvari, no nisu jedine. Problemi su i dalje tu, povratak modernom društvu će utjecati na moral. Zaraze, nove solarne baklje, prirodne katastrofe kao i političke odluke kojima možete utjecati na to kako će vaše društvo izgledati. Dizelpunk će vas testirati.

Early Access faza bi mogla trajati godinu do dvije godine, što je prilično dugo. U startu dolazi s tri bioma, sandbox modom i kampanjom. A kako vrijeme bude prolazilo tako će se povećavati broj zgrada koje možete koristiti, kao i tehnologije i resursi koji su vam na raspolaganju. Za sada je na rasporedu samo PC verzija, a ako bude uspješna, tko zna, možda i konzole. Pošto


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.