Sony je najavio PlayStation 5 u svojoj slim verziji. Nakon silnih glasina, napokon je potvrđeno. I to u dvije varijante, jedna koja će moći koristiti diskove te ona druga kompletno digitalna. Baš kao i originalni PlayStation 5.

Kada kažu slim to i misle. Volumenom je oko 30% manja, dok dok težinom ta brojka 18 odnosno 24 posto za standardnu i digitalnu verziju konzole. No nije sve manje, SSD će biti od 1TB, u odnosu na 825GB koliko je imao onaj u originalnom PlayStationu 5. Ipak, ona najvažnija brojka je cijena. Standardna varijanta će biti 549,99 € dok će digitalna verzija koštati 449,99 €.

Po pitanju cijene u oči bode poredba s cijenama u Americi. Tamo će digitalna verzija koštati 449,99 dolara. Znači ista brojka koliko i onda u Europi, samo druga valuta. Dok će disk verzija biti 499,99. Što znači da ćemo mi u Europi morati platiti više. Mogli su i tu staviti identičnu brojku. I to sve uz činjenicu da je (na današnji dan) 500 dolara samo 470 eura.

Kada? Točan datum nije poznat, spomenuli su studeni. Jasno je da ciljaju blagdanski period, a vrlo vjerojatno će i Crni Petak imati svoju ulogu u tome. Najavljene su i dodatne stvari koje možete kupiti. Ako uzmete digitalnu verziju Ultra HD Blu-ray Disc Drive će vas koštati 119,99 €, a ako želite vertikalno postolje ono će biti 29,99 eura. Horizontalno će biti uključeno u paketu s obje verzije konzole.

Kompletne specifikacije konzole nalaze se na službenoj stranici.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.