EA E3 konferencija je iza nas, dojmovi se zbrajaju i oduzimaju. Nemoguće je poreći kako je bilo zbilja dobrih i zanimljivih stvari na njoj, ali isto tako je bilo jako puno praznog hoda koji ju je u nekim trenutcima činio itekako zamornom i teško probavljivom.

Matematika je jasna – EA je prikazao pet igri, od čega su dvije sportske koje izlaze svake godine, te još dvije montaže koje su pokazale kako će budućnost biti zanimljiva, bez da nam išta daju u sadašnjosti. Novi NFL i FIFA nisu toliko uzbudljivi, premda je spoznaja kako ćemo imati priču u nogometnoj simulaciji prilično dobro odrađena. To su naprosto igre koje ljudi igraju iz godine u godinu i čijim sam se trailerima prestao veseliti. I baš uz te dvije igre imali smo puno priče, pojavljivanje ljudi, uključujući i novog trenera Manchester Uniteda. I ne, nije došao u LA, dio konferencije je bio u Engleskoj, vjerojatno zato što ga nisu mogli dovesti LA. Sve u svemu, taj dio je predugo trajao, bio je tu kako bi popunio satnicu.

Star Wars i Mass Effect: Andromeda ostali su dužni, iako su kazali kako nas očekuje zanimljiva budućnost. Star Wars je dobio montažu u kojoj smo vidjeli djeliće iz raznih igri koje EA u tom serijalu radi, čak je teško odrediti koji moment pripada kojoj. Lijepo je to vidjeti, ali tu nije bilo ničega konkretnoga. Njihova izlika može biti ta što niti jedna od tih igri neće izaći u idućih 365 dana. Mass Effect nema to opravdanje. Za igru koja bi trebala izaći u ovoj fiskalnoj godini znamo jako malo, nije to nužno loše, ali bolje je onda ništa ne pokazati, nego pokazati ništa vrijedno spomena. Za par dana nitko se neće sjećati ovog videa, čak niti zagriženi Mass Effect fanovi koji su nekako zapeli u Limbu čekajući odgovor što se događa s njihovom omiljenom franšizom nakon kraja trojke. Bojim se kako niti Andromeda neće odgovoriti na to pitanje, kako će se praviti da se to nikada nije ni dogodilo. Nadam se kako griješim.

Star Wars E3 2016

Titanfall 2 i Battlefield 1 pružili su očekivano uzbuđenje. Izgledaju sjajno, a na pitanje koja je bolja možete odgovoriti samo vi na temelju vlastitih preferencija. Žao mi je što niti jedna nije prikazana igranjem uživo, štoviše, niti jedna igra na cijeloj EA konferenciji nije imala neki live demo (makar su i oni snimljeni, barem daju dojam kako netko uistinu igra). U posebnom članku ću govoriti o tome što te dvije igre izlaze tjedan dana jedna unutar druge. Zadnja igra koja nam je ostala je Fe. Vrlo jednostavan naziv je prvi naslov u sklopu EA Originals inicijative izdavanja indie igri. Bilo bi mi draže vidjeti još koji naslov u toj inicijativi od svih nepotrebnih gubitaka vremena koje je konferencija imala.

Ukupno gledano nije bilo loše, ali nije bilo niti sjajno. Bilo je između. Sasvim dovoljno za početak E3 ludila, no isto dovoljno malo kako bi ih ostali mogli lakoćom pojesti kvalitetnijom konferencijom. Htjeli oni to priznati, sve ove konferencije uvijek su kompetitivne, za medijski prostor, ali i za igrače koji će te igre kupovati.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.