Priča je krenula u karavani koja se uputila prema sjeveru. Dio junaka sjedio je u karavani koja je, po onome što su saznali svako iz svojih izvora, putovala u selo Dovah. Selo u Hagreach regiji Zemlje Linnorm Kraljeva. Iako se do tada nikada nisu vidjeli, imali su nešto zajedničko. Svakom od njih je u zadnjih godinu dana na desnoj strani vrata nastala identična misteriozna tetovaža. Možda bi i pregmili to što je znala pulsirati svijetlo plavom bojom, ali ne i bol koju je to uzrokovalo. Misteriozna tetovaža dijamanta ih je spojila, a što su bili bliže lokaciji bol se smanjivala.

Borislav, Đani i Jericho su prvi koji su stigli, premda su čuli da nisu jedini koje lokalni vrač očekuje. Taj stari polu-orc je odlučio ostati na životu samo kako bi odradio ritual da im je otkloni. Njegov jedini naučnik im je objasnio kako je riječ o kletvi koju je davnih dana, iz vremena kada je svijet još bio mlad, iz vremena kojih se nitko danas i ne sjeća. Kletvu je bacio bijeli zmaj Aryanys, najstrašnije biće koje je svijet poznavao, kreator svog snijega i leda koji ih okružuje. Kletvu je bacio na junake koji su njegovu esenciju zarobili u prirodu koja ih okružuje, a ista kaže kako će se njihovi potomci morati vraćati njemu svakih sto godina. Nitko više ne zna o koliko se generacija radi od tih heroja, čak i kod rasa koje dugo žive ta brojka je u dvoznamenkastom broju generacija. Samo se zna da oni sa tim znakom jesu potomci tih drevnih heroja.

Kako nisu htjeli biti beskorisni dok čekaju ostale odlučili su biti korisni. Dobili su dva zadatka. Prvi je bio otići po drva za lomaču, pošto će ista trebati za vrača kada umre, pošto je prilično jasno kazao da je skidanje te kletve njegova sveta dužnost i jedinio za što još živi. Te po jednog dječaka koji će postati novi naučnik trenutnom naučniku, kako bi i on sam jednog dana postao vrač. Uz volovsku zapregu, jednog od rijetkih u kraju, oprezno su se zaputili prema pilani. Znali su kako postoje opasnosti, kao ledeni goblini, koji su dan prije njihova dolaska napali selo. Kazali su im da pretpostavljaju kako su napali zbog nedostatka hrane, kako je zima polako došla svom kraju. No ispostavit će se kako je ta pretpostavka bila potpuno kriva.

U pilani su našli jednog ranjenog drvosječu, jedinog preživjelog nakon napada tih plavih goblinskih napasti. Družina je našla gobline koji su izvršili napad i sredila sve osim jednoga, tog jednog su htjeli ostaviti na životu kako bi ga ispitali. Zavezali ga i podvrgli ispitivanju, no nastao je problem kada se ispostavilo da ne mogu naći zajednički jezik. I dok se družina raspravljala, goblin se je nekako uspio odvezati i pobjeći im. To nije bilo zadnji puta što su vidjeli tog goblina. Nakon što su našli traženo drvo kojeg je trebalo srušiti i nakon što su zapalili poginule drvosječe dogodio im se neočekivani noćni susret. Pilanu je okružila horda goblina, puno previše da bi borbom izvukli živu glavu. Graju goblina utišao je jedan, koji je po svemu sudeći bio njihov vođa, te je vratio usluga. Za jednog pošteđenog goblina oni su poštedjeli jednog vojnika, ostavili ga zavezanog ispred pilane te otišli dalje svojim putem. Taj vojnik imena Asmund, pripadnik Crnih Gavrana, kazao im je, nakon što su mu pružili medicinsku pomoć, kako su imali krive informacije. Kako goblini ne napadaju zbog hrane, nego zato što ih ima previše, zato što su spremni za rat.

Zadnja postaja puta prošla je prilično mirno, otišli su po dijete koje će učiti za vrača. Obitelj ih je dočekala kao da su bogovi, pošto je to za njih bila velika stvar. Mali Bodvar, nakon što tijekom cijelog dana nije pokazao niti jednu jedinu emociju, krenuo je s njima na put u novi svijet. Put kojeg mu je definiralo rođenje, kada mu je znamen u njegovom desnom oku, znamen plavog dijamanta, odredio sudbinu…

*Ovo je priča iz Pathfinder 2nd Edition kampanje koje sam upravio krenuo voditi. Kako sam odlučio voditi kroniku za one igrače koji ne mogu doći, shvatio sam kako mogu napraviti korak više – podijeliti sve to s vama, dragim čitateljima.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.