Oscari su iza nas, a ova godina je posebna čak i za video igre, pošto je prvi uradak iz njih dobio ovu prestižnu filmsku nagradu.

Nagradu je osvojio Colette u kategoriji za najbolji kratki dokumentarni film. Taj 25 minuta dugačak film koji je dio VR igre Medal of Honor: Above and Beyond. Igru potpisuje Respawn, a izradu svega toga zajednički su financirali Facebook i EA.

Colette govori priči danas 92-godišnje Colette Marin-Catherine, koja je bio dio francuskog pokreta otpora za vrijeme drugog svjetskog rata. U film, čiji Youtube video sam vam stavio iznad kako bi ga mogli pogledti, prtimo njen povratak u Njemačku. Uključujući i posjet logoru u kojem je njen brat Jean-Pierre umro.

Kada već govorimo o Oscarima, iznad je jedan veoma zaimljiv podatak kojeg sam vidio, i koji govori o tome kako gledanost stih pada. Dok Game Awards gledasnot ide u suprotnom smjeru. Ove godine je taj ogroman pad uzrokovan pandemijom zbog koje je izašlo osjetno manje filmova. I uz napomenu kako su ovo brojke gledansoti u Americi, ne i diljem svijeta za raziku od Game Awardsa. No Oscari mogu nešto naučiti od video igri te razloga zašto im gledanost raste – predstavljanje novih igri.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.