Korak po korak, Red Dead Redemption 2 nam je sve bliže. Lani najavljen, pa ranije ove godine odgođen za iduću. I dok nas neke igre bombardiraju sa najavama, do te mjere da ljudi imaju osjećaj kako su vidjeli dobar dio igre, Rockstar je tajnovit. Dostavio nam je trailer, u njemu kazao ponešto, no ostavio jako puno upitnika, samim time i očekivanja. I to onih visoko postavljenih pošto je prethodni nastavak jedna od najboljih igri u povijesti, a niti onaj GTA 5 koji je u međuvremenu izašao nije za baciti (štoviše, izvanredan je).

Pedigre je tu, stoga se imamo pravo nadati da će Red Dead Redemption 2 dostaviti. Zanimljiva ja i situacija kakvu imaju samo malobrojni studiji. Take-Two kao krovna organizacija ne postavlja pred Rockstar imperativ izlaska u određenom financijskom kvartalu, oni im daju slobodne ruke da igra izađe kada je spremna. Znaju da će na njoj zaraditi bez obzira koliko se vremena utrošilo, a utrošeno vrijeme znači (ne uvijek) kvalitetu.

Što za sada znamo? Datum izlaska nam još nisu kazali, ali sa sigurnošću možemo kazati kako RDR2 dolazi na Xbox One i PlayStation 4, s time da potonja konzola će imati neke vremenski limitirane ekskluzivne stvari. Što je sa PC verzijom? Nikakve najave, nikakve naznake, a pošto prvi nastavak nije došao na računala, treba biti oprezan. Dok ne najave sve su samo glasine. Nintendo Switch? Mislim da ste dobar kockar ako na to uložite i na kraju napunite džepove.

Znamo i da će glavni lik biti Arthur Morgan, no to je za sada sve što konkretno znamo o njemu. Van der Linde banda bi mogla imati važnu ulogu, a upravo nam ona potvrđuje nagađanja kako će RDR2 biti prethodnik. Ta banda nam se nađe na putu u igri iz 2010. godine. Divlji Zapad je tada bio pri svome kraja, tako da korak u natrag ne samo da je dobro i poželjno nego je i povijesno zanimljivo. Isto tako nas zanima hoće li se, te u kojem obujmu, pojaviti John Marston.

Trebamo očekivati pogled iz trećeg lica, ali me neće začuditi ako naprave i pogled iz FPS prvog. GTA V je pokazao kako se to može napraviti i kako dobro funkcionira. Možda bi se trebali zapitati da li je to bio test da vide reakciju ljude na buduće projekte? Moguće, premda bih se prije kladio na to da će ta opcija doći naknadno, ako uopće dođe. Isto se trebamo zapitati hoćemo li vidjeti nadogradnju sistema iz GTA V u kojoj smo instantno mogli prebaciti s jednog glavnog lika na drugoga. Puno je pričanja oko bande, takvo što bi bilo itekako izvedivo pa čak i zanimljivo. Želite orobiti lokalni saloon ili opkoliti suparničku bandu i želite prilikom toga imati sve pod totalnom kontrolom. Isto izvedivo. Štoviše, u GTA V je dobro funkcioniralo, vjerujem kako će Rockstar napraviti dobar posao ako ga odluči uvesti.

To sve je kratko razmišljanje nakon jednog trailera. Nije bez razloga Red Dead Redemption 2 jedna od najočekivanijih igri 2018. godine.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.