Možda ste čuli za jednu igru koja je izašla prošli tjedan – Red Dead Redemption 2. I ispada da je ta igra dobro prošla po pitanju prodaje u prvom vikendu.

Koliko dobro? 725 milijuna dolara dobro, kažu iz Rockstara. Što je drugo najbolje lansiranje u povijesti industrije zabave (pri tome ne govorimo samo o video igrama, nego i o glazbi i filmovima). Koje je prvo? Grand Theft Auto 5, koji je zaradio preko milijardu dolara u prva tri dana. Sony je isto tako potvrdio kako je Red Dead Redemption 2 igra koja je imala najviše preordera, najbolju prodaju u prvom danu i najbolju prodaju u prva tri dana za njihovu platformu. Microsoft nije dao nikakve podatke.

Kada pogledamo cijenu igre, možemo zaključivanjem doći do brojke prodanih primjeraka koji se kreće oko 10 milijuna. Premda nikako ne možemo znati sa sigurnosni, što zbog raznih cijena po regijama svijeta, što zbog raznih izdanja koja su bila ponuđena. A zarada će biti i bolje kada dođe Online komponenta igra, a s njom i opcija trošenja dodatnog novaca.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.