Riot Games je lansirao dvije nove igre, a najavio još dvije za iduću godinu. Sve navedene su dio Riot Forge programa, u kojem manji razvojni studiji mogu dobiti pristup League of Legends licenci, gdje je Riot Games služi kao izdavač.

Prva je Hextech Mayhem, ritam igra o kojoj sam neki dan pričao. Druga je Ruined King: A League of Legends Story, RPG s borbom na poteze, kojeg su najavili prije godinu dana. Koji je trebao izaći ove godine, no nije bilo nikakvih informacija, sve dok jučer bio nije bio dio video prezentacije koju je Riot imao za Nintendo. Kada je igra shadowdropana (najava u kojoj je odmah dostupna). Igru potpisuje Airship Syndicate, studio koji je napravio Darksiders Genesis.

Ruined King smješten je u luku u Bilgewater regiji i sudjedno Shadow Isles otječe, ukleto i okruženo opasnom maglom. U njemu će Miss Fortune, Illaoi, Braum, Yasuo, Ahri i Pyke ražiti način za poraziti misterioznog neprijatelja. Igra je dostupna od jučer za PC, Switch, Xbox One i PlayStation 4, uz najavu da će doći besplatna nadogradnja za Xbox Series X|S i PlayStation 5.

Još dvije su najavljena. Song of Nunu: A League od Legends Story izrađuje Tequila Works, fokusirana je na dinamični duo Nunu i Willump koji kreću u pustolovinu u kojoj traže davno izgubljenu Nunuovu majku. Igra će biti singleplayer iskustvo.

CONV/RGENCE: A League of Legends Story je također singleplayer igra, 2D akcijski platformer u kojem je Ekko glavni lik. Što znači kako će Double Stallion studio morati ukomponirati to što on ima opciju manipulirati vremenom.

Riot Forge je prilično zanimljiv koncept u industriji. S jedne strane je veliki izdavač koji ima enorman svijet koji želi ispuniti pričama, a pritom je spreman dati svoju licencu na raspolaganje (uz dozu kontrole) s druge strane su manji razvojni studiji koji dobivaju priliku napraviti igru koja će imati puno veći doseg nego što su dosadašnje imale.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.