Prije nego je družina stigla natrag u selo, u isto je došla još jedna karavana u kojoj je bio Krig, još jedan od onih sa znakom dijamanta na vratu. I prije nego je dobio odgovore na svoja pitanja, Lowen mu je kazao kako se treba pripremiti, pošto više nema vremena za odgađati ritual. Nedugo nakon toga došli su i ostali te su ih vrlo brzo smjestili u šator.

Naghat ih je dočeko u svom šatoru gdje ja započeo ritual koji je uključivao vatru te bacanje ljekovitog bilja u istu. U konačnici je magija koja je sve to pokretala uspavala četiri junaka. Ili ih je stavila u neku iluziju kroz koju su proživjeli inačicu bitke koja se dogodila u davnoj povijesti. Prvo su se sukobili sa hordom goblina koja je postala horda skeletona, kada su sve to porazili wyverni su se obrušili na njih gađajući ih kamenjem. Iduće na putu im je bila ogromna planina okovana snijegom, a sve to kako bi došli do špilje u kojoj se skriva Aryanys. Konfrontacija protiv njega bila je žestoka, no i njega su porazili, a onda je vrač, koji je služio kao narator, po prvi puta kazao nešto što niti jedan vrač nije kazao prije njega – ‘ovo se nije trebalo dogoditi’. A to nešto je bilo da se iluzija nije prekinula, nego ju je preuzeo Aryanys. On im je kazao kako je ovo zadnji puta da se ovaj ritual odvija, kako je vrijeme njegovog buđenja došlo.

Godine su ga učinile strpljivim. Bacio je kletvu na sve one koji su ga porazili i na njihove potomke. Kletvu u kojoj se moraju redovito vraćati ovamo pošto će ga u protivnom osloboditi fizičkog zarobljeništva koje ga je okovalo u planine. Prvih par puta je bacio tu kletvu na svakog potomka onih koji su ga porazili, no tijekom godina postao je pametniji i strpljiviji. Shvatio je da će svi dolaziti ako znaju zašto dolaze. No ako svakih sto godina pošalje taj znak samo nekolicini onda će sve oko toga polako preći u zaborav. Da se više nitko neće sjećati njega i njegova ima, i da će za svaku osobu koja ne dođe na ritual on biti korak bliže slobodi. Tisućama godina kasnije broj onih koji dolazi je bio manji od broja onih koji ne dolaze. I sada ih se skupilo dovoljno da on napokon bude slobodan. Još nije, no njegovi agenti rade na tome, i spreman je ispucati svu mržnju koju je godinama skupljao. A prije nego što je otišao, ostavio je jedan od 13 bijelih kristala koji su nekada davno korišteni u ritualu koji ga je zarobio.

Kada su naši junaci napustili iluziju shvatili su da je stari vrač mrtav. Novi vrač im je kazao kako je vrijeme da krene naučavati klinca na isti način na koji je počeo njegov trening prije mnogo godina – vidjeti kako izgleda ritual u kojem pokopava prethodnika. Bodvar im je prije toga objasnio kako on nema pojma koja je njegova uloga u svemu tome, no da ritual nije uklonio obilježje s njihovih vratova, ali im je dao neku novi snagu koju će postepeno moći otključavati.

Družina je odlučila kako treba ojačati prije nego se sukobi sa zmajem, a kako bi bilo dobro naći saveznike. Stoga je pala odluka kako će krenuti prema Trollheimu, glavnom gradu regije u kojem obitava kastelan Freyr Darkwine. Putem do tamo sreli su čovjeka kojem je prijatelj upao u probleme pošto ga je napao polarni medvjed. Medvjed ih je napao, porazili su ga, a onda su shvatili što se točno dogodilo. Dva čovjeka na koja su naišla su bili krivolovci koji su htjeli maznuti mladunče kako bi ga prodali. Stoga ih je družila primila na red, uzela mladunče sa sobom, kako bi isto moglo preživjeti, te su se uputili u obližnje selo, u goste kod jednog od krivolovaca, prije nego odluče kakva ga kazna čeka. Nedugo nakon što su se smjestili vrata kuće su se naglo otvorila nakon udarca nogom, a na vratima je bila jedna silueta…

*Ovo je priča iz Pathfinder 2nd Edition kampanje koje sam upravio krenuo voditi. Kako sam odlučio voditi kroniku za one igrače koji ne mogu doći, shvatio sam kako mogu napraviti korak više – podijeliti sve to s vama, dragim čitateljima.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.