Od kada je preuzeo licencu za Star Wars igre, EA se baš i nije proslavio. Bilo je više zaboravnosti nego nečega vrijednoga pamćenja. Gdje na toj skali spada Star Wars: Squadrons?

Tijekom cijelog igranja kampanje htio sam voljeti Star Wars: Squadrons, ali je uvijek bilo nešto što me je sprječavalo u tome. Ako uzmem bilo kojih 10 minuta igranja, rekao bih bez imalo problema da sam uživao. Gameplay je odličan, iako to nije žanr u kojem se baš nešto snalazim, bilo je jako boriti se protiv protivničke frakcije i njenih pilota. No sve duže od deset minuta stvaralo je barem neki oblik frustracije. Priča, o važnosti projekta Starhawk kojeg jedni pokušavaju izvršiti, a drugi uništiti, solidan pokušaj limitiran žanrom igre, no ništa više od toga. Sporedni likovi su više kao fusnote nego nešto što ćete zapamtiti. A gameplay misije su patile od ponavljanja – nešto se dogodi, sada će doći hrpa pilota koje moram srušiti kako bi ispunio svoj cilj. Ili nekoga braniti ili uništiti. Par ideja i varijacije na temu. Niti u jednom trenutku kampanje nisam mogao kazati da se igra pomaknula dalje od mediokriteta. Ali se je vraški trudila, scenografije nekih scenarija su izvanredne i uživao sam u okolišu u kojem sam letio, ili momentima koji su se dogodili, no sve to ne čini kampanju zabavnu.

Ono što je bilo zabavno su letjelice. Čak i ja kao veliki laik sam istog trena uočio kako je kokpit svake letjelice drugačiji, a to je mnogo doprinijelo imerziji. A kada na to dodamo da se sve to prenosi u njihovo ponašanje na bojnom polju, jasno je zašto će ljubitelji Star Wars letjelica imati u čemu uživati. Momenti borbe letjelica su, kao što sam već rekao sjajni, a tek to dolazi do izražaja u multplayer partijama. Kada se timovi pet na pet bore jedni protiv drugih, jedna od boljih partija koje sam odirgao je uključivala dva sjajna igra, po jedan u svakom timu, i veliki asteroid gdje se je dobrim manevriranjem moglo maknuti sa nišana protivnika. A osim nišana tu su i lock-on rakete, kao i obrana protiv istih. Partija je završila u našu korist, a bio je odličan osjećaj oboriti protivnika nakon što sam ga ganjao kroz sve to kamenje. Ako ste fan multiplayera, imat tu puno kozmetike koja se može otključati isključivo kroz igranje. Zaboravite na loot box ili mikrotransakcije.

Već sam rekao kako igra vizualno izgleda sjajno, a to se još bolje vidi prilikom napete akcije kada pri manevrirate 3D prostorom dok je paljba na svim stranama. Niti u jednom trenutku nisam osjetio pad performansi čak ni na svom starom PlayStationu 4 (non pro). Već sam spomenuo različitost kokpita, a sjajno je vidjeti kako prebacivanje energije u oružje ili pogon mijenja stvari na komandnoj ploči, s koje je u bilo kojem trenutku lako iščitati sve informacije koje su vam potrebne. Voice acting je bio solidan, ali ništa što odskače, dok je glazba bila točno sve ono što očekujete od nečega što nosi Star Wars licencu.

Star Wars: Squadrons je igra koja će vam biti puno zanimljivija ako planirate igrati multiplayer nego kampanju. Isto tako mislim da je igra koja shvaća koje su joj snage i kako nije spremna biti u istoj rečenici s nekim drugim igrama po pitanju sadržaja. Što je pokazala i startnom cijenom od 40 eura, koja odgovara onome što pruža. Ako ste fan letačkih simulacija i Star Warsa, onda će ovaj spoj biti no brainer za vas. U protivnom, odvažite prije nego se uputite u ovu avanturu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.