Družina je bila pozvana, kastelan Freyr Darkwine im je predstavio halflinga koji je nosio pismo od druida iz Grungir šume. To pismo je donijelo nove loše vijesti, njihove prijateljica Ingrid im je optužena za stvaranje undeadova te je pozvana na sud. Prije nego su je krenuli potražiti saznali su kako Yda ima vijesti za njih i da će ih čekati van grada za tjedan dana. Ta stiska s vremenom ih je natjerala da potraže prijevozno sredstvo, a koje bolje nego brod za putovanje rijekom. Nakon nešto pregovaranja Eryk im je ustupio jedan uz dogovorenu naknadu.

Brzo su našli Ingrid koja je s njima krenula na putovanje do Grungira. Jedne noći, kada su navukli brod na obalu, krokodili su ih napali. To je bila jedina neprilika na putu prema suđenju. A na suđenju se ispostavilo kako je njen bivši muž Dan stavio te optužbe. Družina je probala objasniti što se dogodilo, kako su upravo oni pomogli srediti taj problem, ali viječe druida nije bilo baš pretjerano sretno sa činjenicom kako ona sama nije našla snage to učiniti. Iako je morala. U konačnici, riječ je uzeo halfling koji joj je donio optužbu, kazavši kako će staviti svoju čast na kocku i naći njena muža koji je pravi krivac. Dio toga je kazao zato što se zaljubio u nju na prvi pogled. U konačnici njegovo dobro djelo je postao njegov okov, pošto je dobio godinu dana nađe njena muža, ako to ne napravi, Ingrid će biti kažnjena i oduzet će joj status druida.

Povratak u Trollheim značio je da se moraju naći sa zmajem kojeg su nedavno upoznali. Otišli su na dogovoreno mjesto, ali njega tamo nije bilo, samo tragovi koji vode prema jednom brežuljku. Ulaz u špilju polako ih je vodio prema dolje, sve dok nisu došli do velike prostorije gdje se u sredini nalazi Yda. Kraj njega je bio lik u bijelom ogrtaču sa zlatnim runama po istom, a oko svega toga šest likova slično obučenih u bijelo, samo bez runa. Družina je htjela nešto saznati, no figura koja se predstavila kao William kazala je da nema puno vremena za časkanje. Kada su ugledali tetovažu dijamanta na vratu, kakve imaju i neki od njih, kazao je kao je ovo njegova svjesna odluka. Kako se on odlučio priključiti Aryanysu i pomoći mu da ponovo ugleda svijetlo dana. Tu se je ispričao, kazao kako ga čeka još puno posla, te se uz pomoć magije podigao uz špilju, urušivši pritom krov s kojeg su se spustili pauci.

Bitka je bila opaka, osim par pauka koji su se spustili sa prirodno napravljenog krova špilje, tu su bili još i kultisti sa svojim otrovnim bodežima, a da stvar bude gora, pojavio se jedan ogroman pauk. U toj borbi družina je nekako uspjela, iako potpuno izranjavana, izaći na kraj sa svime oko sebe, a kada je veliki pauk ostao sam, pobjegao je iz dubina iz kojih se i pojavio. Oslobodili su Ydu, koji im je opisao kako su ga uhvatili, kako su mu iz nekog razloga uzimali krv, a onda im je ispričao o tome kako je našao informacije o jednom od kristala koje traže. Na žalost, sve što zna je to da ga je davni dana prevozio brod koji se na otočju nasukao i u konačnici potonuo…


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.