Nintendo je prilikom financijskog izvješća objavio kako je njihova Switch konzola premašila 50 milijuna prodanih primjeraka. I to u manje od tri godine koliko je na tržištu.

Zaključno s zadnjim danom prošle godine, Switch je prodan u 52,48 milijuna primjeraka. To znači da su u periodu od devet mjeseci (od kraja fiskalne godine u ožujku) prodali 17,7 milijuna, što je porast od 22,5 posto u odnosu na isti period godinu ranije. Tome je svakako pomoglo lansiranje Switch Lite modela. To znači kako su u manje od tri godine dostigli Xbox One.

Microsoft odavno ne govori brojke prodaje, od kada je postalo jasno kako ih PlayStation 4 dere za više od duplo još u samom startu generacije. No projekcije govore da je ta konzola, koja je na tržištu od studenog 2013. godine, sada tu negdje prodajom kao i Switch, koji je na tržištu od ožujka 2017. godine. Točnije, projekcije govore kako su oni negdje oko 50 milijuna prodanih primjeraka. Čisto podatka radi, PlayStation je dosta daleko sa 106 milijuna prodanih primjeraka.

Dio zasluga za takvu prodaju je i u softveru, a niti jedan nije bio tako vruć kao Pokémon Sword and Shield koji su kombinirano skupili 16,18 milijuna prodanih primjeraka. U samo šest tjedana na tržištu. Suludo. Čime su već premašili neke igre u serijalu, kao Sun and Moon (16,17 milijuna) ili Let’s Go Pikachu and Eevee (11,76 milijuna). Uz tako sjajan start bit će zanimljivo vidjeti gdje će se Sword and Shield zaustaviti, pogotovo uz dvije ekspanzije koje su nam na vidiku. Red, Blue and Yellow su još daleko – na 47,5 milijuna prodanih primjeraka.

Ostali naslovi i njihova prodaja su više kao fusnota, iako su i oni impresivni. Luigi’s Mansion 3 i njegovih 5,37 milijuna primjeraka (najbolji debi unutar serijala), Fire Emblem: Three Houses s 2,58 milijuna (na putu da postane najbolje prodavani nastavak u serijalu). Čak i Ring Fit Adventure nije bio za baciti s 2,17 milijuna.


One thought on “Switch premašio 50 milijuna prodanih primjeraka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.