Novi pregled tjednog igranja odlučili smo malo začiniti. Pavle i ja smo sjeli i porazgovarali, došli smo do ideje o mjesečnim izazovima – svaki će onome drugome dati zadatak što će tijekom tekućeg mjeseca igrati. Moj izbor je bio Diablo 3, Pavle će morati dosegnuti barem level 30, što neće biti neki problem, trebao sam možda staviti izazov na maksimalni level 70. Mene pak čeka Path of Exile, moram dosegnuti level 50 u novoj ligi. Kroz iduće tjedne pratite kako napredujemo u tom aspektu. A sada na igranje.

Pavle: Eto, ovaj tjedan napokon igrao koliko sam htio, ali sam uglavnom vrijeme proveo u Path of Exile, pa će biti manje igara nego do sada. A toliko igara od prije koje sam započeo i pitanje sada kad ću ih dovršiti…

Path of Exile

Kako to uvijek ide – nova ekspanzija, nova privremena liga, pa tako i novi lik. Odlučio sam napraviti Duelista malo za promjenu, primarno zato što nemam niti jednog na visokom levelu, a kao i obično, preferiram melee likove, pa zašto ne. Trebalo mi je zapravo neko vrijeme da odluči što ću s njim: dvoumio se između sjekira i mačeva – odlučio se za sjekire na kraju; razmišljao koji skill koristit ali na kraju mi se novi melee skill, Sunder, dovoljno svidio da nastavim igrat s njim i još uvijek se dvoumim da li da koristim jednoručne ili dvoručne sjekire (trenutačno dvoručnu, ali tih par skill pointova što sam potrošio da poboljšam dvoručna oružja se lako pomaknu negdje drugdje). Već vidim da će na kraju ispast slično većini mojih likova, samo s drugim skillom, ali briga me – zabavno je.

Dospio do 70. levela, počeo napokon mape igrati, iako moram odigrati još jednom labirint, na najtežoj razini, i otići u Act 4 opet po još jedan skill point. Ali vremena ima.

Što se tiče nove (Perandus) lige, zadovoljan sam s njom, ali ništa posebno. Sve se svodi na to da se okolo mogu pojaviti škrinje s blagom koje čuva određena količina čudovišta, nakon što ih ubiješ škrinja se otključa, i uz uobičajene predmete iz njih također pada nova valuta specifična za ovu ligu, koja se pak može potrošiti samo kod određeno NPC-a koji se nasumično može pojaviti u nekoj zoni, i da neku nasumičnu ponudu (koja može biti veoma vrijedna, ukoliko se ima sreće, pošto mogu određeni rijeđi predmeti biti na ponudi, isto kao i predmeti koji se više ne pojavljuju u igri jer su bili specifični za prijašnje lige, i do sada su se mogli dobiti samo ako su se igrale te specifične lige).

I također, početkom tjedna, nakon više pritužbi, su u Grinding Gear Gamesu shvatili da se nikome ne da igrati labirint 3 puta (i triale za njega prije toga) sa svim starim likovima, pa su odlučili dati svim starim likovima na zadnjoj težini 4 Ascendancy pointa, što znači da se labirint treba samo jednom preći kako bi lik ascendao, i skupio svih 6 pointa. Tako da bi bio red i sa starim likovima nešto napraviti, ali novi lik me trenutačno previše zaokuplja da bih nešto drugo igrao.

Moj skill tree
Moj skill tree

Shadowrun Chronicles – Boston Lockdown

Zapravo jedina igra koju sam kak spada igrao uz PoE ovaj tjedan. Pošto se pojavila na humble bundleu za dolar, a ja imam još od prije, sad napokon imam s kime i igrati. Brine me koliko će repetitivno biti na kraju, misije se ne čine nešto previše raznolike (osim main story misija, ali ni one nisu sad nešto pretjerano dobro), ali za odigrat koji put s prijateljima povremeno je super, kaos koji zna nastat pri nedostatku komunikacije je zabavan (za jednu timsku igru, imao sam previše situacija u kojima je svatko otišao na svoju stranu i radio tko kaj hoće), ali u potpunosti sam zadovoljan time što mogu napraviti lika koji je puno više ‘tanky’ od ostalih, i još k tome udara protivnike po glavi tupim predmetima. I iz znatiželje napravio još jednog lika, summoning/rigger (što znači da ima i robote i spirit živine koje summona), ali nakon par misija shvatio da postoji limit koliko miniona može biti istovremeno u timu (što ne samo da je loše za ovaj specifični kombo – nije mi jasno zašto uopće postoji background namjenjen baš tome, loše je također ako imaš summonera i želiš s nekim drugim summonerom igrat ali što je tu je). Nije da sam puno vremena u trošio u tog lika, ali koliko vidim, igra nema neku opciju resetiranja skillova. Ali eto, trebao sam se možda informirat malo više o tome prije nego što sam napravio takvog lika.

Nuclear Throne

Jako malo igrao, svega par odigranih daily runova i još par partija uz to, ali sam bar uspio biti bolji od prijatelja u daily runu, pa ajd, ja sretan. Morat ću još igrat, ali čekat će.

Vedran: Bio je ovo dugačak tjedna u kojem baš i nisam igrao puno. Htio sam, ali nisam stigao :/.

Guild Wars 2

I ovog tjedna glavna igra mi je Arena Net MMORPG, a kompletan fokus na PvPu. Za razliku od prošlog tjedna, ovog puta je sve išlo k’o po špagi. Imao sam puno više pobjeda, a u konačnici sam skočio dva ranka unutar emerald divizije. Trud i frustracija zbog poraza u kojima sam najbolji igrač tima napokon su došle na naplatu. Kao kulminacija tjedna bila je činjenica kako sam skupio 5000 achievement pointsa, što je manje nego Pavle ima, a još manje nego što naša zajednička prijateljica ima. Štoviše, ima više nego nas dvojica zajedno. To mi je bilo važno pošto se pri toj brojci dobije nagrada koja uključuje 400 gemova s kojima sam kupio novi glajder. Sada ih imam 11, u Pokemon ‘moraš skupit sve’ maniri. Samo ih pet nemam, ta će se brojka smanjiti.

World of Warcraft

Tjedan u kojem sam morao farmati pare kako bih kupio token… Nije to baš tako zabavno, mislim da ništa zabavnog nisam napravio, al sam skoro 30 tisuća golda bogatiji.

Hearthstone

Dobili smo najavu nove ekspanzije koja me itekako veseli, premda manje od najava novih avantura. Glasine o tome su krenule početkom tjedna, a to je značilo samo jedno – lagano igranje kako bih rješavanjem dailya pomalo skupio gold za nove karte. Ponajprije sam to radio preko tavern brawla, koji mi je bio super, iako je bio potpuno nasumičan. Do trećeg kruga si mogao reći koja će strana dobiti meč, nekada čak i u prvom krugu. Baš kako i hand kojeg ću ispod staviti, njega ne bih zadržao niti u jednoj kompetitivnoj partiji, mislim, ne bih ga mogao niti imati u ijednoj kompetitivnoj partiji.

Jedan u trećem, drugi u četvrtom krugu
Jedan u trećem, drugi u četvrtom krugu

FIFA 16

Kada te Mancherster United naljuti, što je ove godine često, uzmem virtualni nogomet kako bih barem nešto osvojio. Ovog puta to je bio Capital One kup, a bit će i prvenstvo… Ne brinem se ja, vrati će se moj klub na stare staze slave.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.