Ubisoft je najavio novu igru iz Might and Magic serijala i to jednu koju izlazi već ovaj mjesec. Premda mi se čini kako nije jedna koju je itko imao na umu nakon što je pročitao prvu rečenicu. Stiže nam Might and Magic: Chess Royale!

Trendovi su danas sve, a dva velika trenda u industriji su Battle Royale i Auto Chess (ili autobattlers kako ih sve više nazivaju). Ubisoft je odlučio ‘riskirati’ te staviti oba u jednu igru, koja će izaći 30. siječnja za PC, Andorid i iOS.

Might and Magic: Chess Royale je autobattler u kojem birate i sastavljate vojsku iz raznih frakcija iz Might and Magic serijala. Slažete strategije, kombinirate ih, nadograđujete, a između faza trošite zarađene novce kako bi kupili nove jedinice. I sve to kako bi porazili svih 99 protivnika.

Na žalost, Ubisoft je bio prilično štur po pitanju informacija kako će se izgledati, samo da je ovo osmišljeno s 10 minuta akcije mantrom. No ako je suditi prema nekim stvarima koje sam našao na YouTubu to će biti jedan na jedan dueli gdje gubitnik prima štetu. Kada dođete do nule, eliminirani ste, te je cilj ostati zadnji koji će stajati. Što je prilično slično modu kojeg je Hearthstone napravio, samo je tamo brojka od osam igrača.

Ako naprave približno dobro kao Hearthstone, koji je po meni napravio sasvim dobar posao, Might and Magic: Chess Royale bi mogao naći mjesto na tržištu. A ako nađe mjesto na tržištu, potajno se mogu nadati kako će napraviti novi HoMM.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.