Bilo je prohladno jutro, kroz još snene oči vidio sam vijest kako Blizzard dolazi na Gamescom najaviti novu ekspanziju za World of Warcraft. Protrljao sam oči, uvjerio se kako ne sanjam, javio prijatelju i krenuo odraditi dnevne garisson obaveze.

Prošle godine uz Warlords of Draenor proslavili smo deset godina igre, a malo po malo smo dobivali naznake kako je vrijeme za velike promijene. Već smo vidjeli uvođenje tokena s kojima se za valutu iz igre može kupovati pretplata. Iduća takva mogla bi biti baš ova nova ekspanzija – izgleda da bi Blizzard mogao krenuti putem manjih, ali češćih ekspanzija. Do sada su ekspanzije izlazile na dvogodišnjoj bazi (plus minus koji mjesec), uz obaveznu najavu na Blizzconu. Ova misteriozna ekspanzija bit će najavljena ranije, što joj u teoriji daje dovoljno vremena čak za izlazak ove godine.

Razloge za to nije teško naći, broj igrača u samoj igri itekako je bio ovisan o ekspanzijama. Prilikom izlaska ta bi brojka skočila, a pred sam kraj bi padala na za igru rekordno niske grane, ponajprije zato što u zadnjih šest mjeseci ekspanzije nije bilo nikakvog novog sadržaja. Češće ekspanzije bi mogle pomoći u tome, što znači da bi broj igrača prolazio kroz puno manje oscilacije. Problem slona u staklani je u potencijalnoj pohlepa. Izlazak na godišnjoj bazi s manje sadržaja nego prije neće biti dočekan s odobravanjem ako cijena ostane ista – nju također treba modificirati. Tu nisam siguran kako će se Blizzard (i Activision) postaviti, nadam se kako će biti u korist nas korisnika.

Nakon dosade zvane Mists of Pandaria, Warlords of Draenor je znatno povećao moj interes za WoWom, no ne dovoljno kako bih se aktivno vratio guild raidovima. Igra je donijela tempo koji puno više paše nekome tko ne želi svo svoje slobodno vrijeme posvetiti jednoj igri. Premda sam ponekada žalio što nema dovoljno sadržaja (prijašnje ekspanzije su se više isprsile), sveopći dojam bio je pozitivan. Baš zbog njega veselim se Gamescom najavi, želim vidjeti kojim će putem nastaviti garisson, zanima me kuda će nastaviti s toliko seciranim lorom, a ponajprije želim vidjeti hoće li shadow priest napokon dobiti malo ljubavi.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.