U noći sa nedjelje na ponedjeljak završen je na finalni turnir Dota 2 sezone – The International 12. Nakon dva i pol tjedna natjecanja igra je dobila novog starog prvaka – Team Spirit.

Ruski tim koji je 2022. godine premjestio svoje sjedište u Beograd vratio se na tron nakon što je isti po prvi puta ugrabio 2021. godine na TI10. 4 člana tima Yatoru i Mira iz Ukrajine te Collapse i Miposhka iz Rusije bili su dio ekipe i tada i sada, čime su se priključili cijeloj OG petorci u kategoriji dvostruki osvajači. Petorku Team Spirita upotpunio je još jedan rus Lari.

Prije dvije godine Team Secret je osvojio na način koji ne volim, i koji sam mnogo puta kritizirao. Došao je u finale iz gubitničkog dijela kostura i dobio u finalu. To ne volim jer u sistemu dvostruke eliminacije onaj koji dolazi iz pobjedničkog dijela, mora imati neku prednost. Bilo da je to reset bracketa, ili startnu prednost od (najčešće) 1-0. Ove godine to nije bilo tako, ovog puta su pokazali dominaciju tijekom cijelog turnira. 19-2 u partijama, od čega su im jednu partiju uzeli Virtus.pro u četvrtfinalu pobjedničkog dijela ždrijeba, te Team Liquid u polufinalu.

U finalu je bilo prilično glatkih 3-0 nad Gaimin Gladiators, koji su imali jedno zanimljivo putovanje. Jer oni su počeli u gubitničkom dijelu finalnog kostura te u istom dobili šest dvoboja. Na kraju to nije bilo dovoljno. Hoće li oni prekinuti niz za gubitike TI finala? Niti jedan tim koji je izgubio finale nakon toga nije uzeo titulu (Na’vi je uzeo titulu prije svojih poraza u finalima).

Prije dvije godine Team Spirit je inkasirao 18,2 milijuna dolara, od nagradnog fonda koji je iznosio preko 40 milijuna. Ove godine dobit će 1,4 milijuna od nagradnog fonda koji iznosi nešto više od 3 milijuna. Promijene koje je Valve napravio jako su utjecale na to koliko je dodatnog nagradnog fonda zajednica skupila.

Za kraj još samo jedna sitnica, ovo je prvi The International na kojem estonski igrač Puppey nije nastupio jer se njegovi Team Secret nije kvalificirao. Čovjek ima najviše nastupa, najviše pobjeda te čak 5 medalja – jedno zlato, tri srebra i jednu broncu. Kad mu se pridoda još jedno četvrto mjesto, završio je u top 4 na pola odigranih turnira.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.