Povodom 30 godina Mega Man serijal, Capcom je donio malo more novosti, a glavna od njih je da ćemo nakon 2010. godine dobiti novi numerirani nastavak serijala – Mega Men 11 dolazi krajem 2018. godine za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch.

To je glavna vijest, uz to smo saznali kako će obje Mega Man Legacy kolekcije izaći na Switch, uz dodatak vraćanja vremena, kako bi izbjegli pogreške. Nešto što će ostale platforme dobiti u obliku besplatne nadogradnje te će biti svakako dobrodošlo. Također smo saznali da će ponovo izdati svih dosadašnjih 10 numeriranih Mega Men igri. Tu nam nisu kazali hoće li izaći zasebno ili u nekoj zbirnoj kolekciji, o tome ćemo naknadno dobiti informacije.

Najava je došla u obliku fora trailera koji vodi kroz povijest serijala, uz kraj koji pokazuje i kako će Mega Man 11 izgledati. Tu je još i pogled na mnogi poprani sadržaj kojeg je serijal dobio tijekom godina. Po pitanju vizualnog stila odbačen je retro izgled te nas čekaju rukom crtane pozadine te 3D modele likova. Sigurno će fanovi serijala imati štošta za kazati na vizualnu direkciju.

Prve reakcije su pozitivne, barem ako je suditi po lajk i dislajk omjeru na YouTube videu. No isto tako, mnogim fanovima će proći kroz glavu kako Mega Man nikada nije napravio pravu tranziciju u moderno doba. Igre nisu bile loše, ali nisu bile na razini koja se ponekad očekivala, problem kojeg također ima Sonic serijal, samo kod njega još izraženije. Za razliku od Super Maria, koji godinama dolazi kvalitetan i ostvaruje fenomenalne brojke prodaje. Mega Man je ostao vjeran svojim korijenima, a čini mi se da je taj isti DNA itekako prisutan u ovom nastavku.

Opaska: Slika na vrhu vijesti je naslovnica idućeg broja GameInformera.


One thought on “Najavljen Mega Man 11 povodom 30 godina serijala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.