Square Enix je objavio najnovije financijske rezultate. I oni govore jednu važnu stvar – Marvel’s Avengers nisu baš odradili financijski dobar posao za kompaniju. Dok Final Fantasy 7 Remake je.

Kompanije je objavila brojke za prvih šest mjeseci ove fiskalne godine. U prvom kvartalu, kojeg predvodi Final Fantasy 7 Remake, gaming divizija je vidjela prodaju od 34.1 milijarde yena, uz zaradu od 10 milijardi yena (oko 82 miijuna eura). Prilično lijepe brojke.

Drugi kvartal je tamo gdje nastaju problemi. U njemu je gaming divizija vidjela prodaju od 23.7 milijardi yena, čak 10 milijardi manje. No ono važnije je ukupna bilanca koja nije vidjela plus, nego je ostala u minusu oko 5 milijardi yena (oko 41 milijun eura).

Kada se ta dva kvartala zbroje, kompanija je generirala profit, no ostaje problem s kojim se Square Enix suočava već godinama – ima problema po pitanju financijske isplativosti zapadnjačkih igri koje su pod njihovim krilom. Tomb Raider, čak i kada je rušio rekorde serijala, nije uspijevao dosegnuti brojke koje je kompanija planirala da će dosegnuti. Hitman je isto imao taj problem, čak do te mjere da je studio otkupio sam sebe i zadržao licencu za igru.

Marvel’s Avengers je od samog starta bio u problemima, a prema tweetu iznad, izrada je bila prilično skupa. Što prodaja nije pokrila. Kolika je točna prodaja mogu biti samo nagađanja, no jasno je da nije unutar očekivanja. Stvar je što Square Enix nije naučio iz vlastitih grešaka, da franšiza nije dovoljna za uspjeh – da treba kvalitetna igra – Final Fantasy 14 je igra iz koje su trebali naučiti tu lekciju.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.