Kasnije u godini bi trebali dobiti Age of Empires Mobile. Sam naslov sve kaže, mobilnu igru unutar Age of Empires franšize. Ideja koju imaju je donijeti klasični gameplay na džepni urežaj, uz simplificirane, ali optimizirane kontrole.

Igra bi trebala uključiti skupljanje resursa, gradnju zgrada borbu u PvE i PvP stilu uz povijesne figure koje će voditi vojske, te… dungeone. I sve to zajedno sa stotinama ili tisućama drugih igrača s kojima možete stvarati saveze. Ako vam zvuči i izgleda kao hrpa drugih mobilnih naslova koji imaju istu formulu, to je zato što će vjerojatno tako i izgledati u svojoj konačnoj verziji. Za izradu igre angažiran je World’s Edge tim koji je sudjelovao u prebacivanju Age of Empires 4 na konzole te kineski TiMi studio koji je specijaliziran za izradu mobilnih igri. Prilično jasno na koje tržište ciljaju. Što znači malo more mikrotransakcija.

Niti jedna igra tog tipa mi nije zadržala pozornost dulje od tjedan dana, pa mi se tako čini da neće ni ova. Age of Empires ovdje izgleda samo kao skin za model kojeg imaju i kojeg prilagode IPu s kojim rade. Ili naprave novi IP. Nemam nekog interesa, niti me pretjerano zanima igra. Možda se ipak u svemu tome varam i bude nešto više od ovoga što navodim. Kamo sreće, ali skepticizam prema ovom ostaje na vrlo visokoj razini.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.