Njemački razvojni studio Mimimi Games najavio je kako kreće u zatvaranje studija, koje će se postepeno dogoditi tijekom narednih mjeseci. Najava dolazi kao malo iznenađenje, pošto su tek prije petnaestak dana izdali svoju najnoviju igru Shadow Gambit: The Cursed Crew.

Najava je došla putem službene stranice kompanije, a nedugo zatim i preko društvenih mreža. Razlog tome je, navode suosnivači Dominik Abé i Johannes Roth, to da je pravo vrijeme za kraj. Kako žele staviti neke druge stvari, kao familije koje imaju, na prvo mjesto, a ne krenuti u novi višegodišnji produkcijski ciklus za neku novu igru. Mimimi je nastao.

Mimimi Games nastao je 2011. godine, a u tom periodu napravili su igre kao Shadow Tactics: Blades of the Shogun i Desperados 3. Budućnost studija je takva da će se još raditi na planiranom sadržaju koji bi trebao doći za Shadow Gambit na sve platforme do kraja godine. To znači da će se vjerojatno broj zaposlenika smanjivati iz tjedna u tjedan. Zaposlenici su bili informirani o tome na sastanku prije objave svijetu. Sama činjenica da to moramo spominjati, jer neki to ne rade, je prilično tužna.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.