EA će kupiti Respawn Entertainment. Prilično jednostavan naslov koji će odjeknuti u gaming svijetu, no nikako se ne može kazati da je to neki potez koji je došao iz vedra neba.

Koliko će ih to koštati? Puno. Platit će 151 milijun dolara u novcu te još 164 milijuna dolara u obliku udjela u kompanije preko dionica. I onda su tu još bonusi koji studio može ostvariti ovisno o radu i uspjehu zaključno s kalendarskom 2022. godinom. Taj bonus može dosegnuti još dodatnih 140 milijuna dolara. Što znači, ako ostvare sve potrebno, to će biti nešto malo manje od pola milijarde dolara. Sulud iznos. No nisu bili jedini zainteresirani. Prvu ponudu je poslao Nexon, a EA je imao 30 za dati jednaku ponudu, prenosi Kotaku. Što su u konačnici i napravili.

Hoće li ostvariti? To je pitanje, no treba samo pogledati u budućnost – u planu je novi Titanfall, jedna VR igra za Oculus i jedna Star Wars igra. Sve to, ako se dobro napravi, ima jaku dobru perspektivu po pitanju prodaje kopija. Samim time i donošenja novaca kompaniji.

Respawn Entertainment nastao je 2010. godine, mjesec dana nakon što su osnivači studija Vince Zampella i Jason West dobili pedalu iz Activisiona i Infinity Ward studija, istog onoga kojeg su 2002. godine osnovali i stvorili ime uz Call of Duty serijal. Dvojac će idućih nekoliko mjeseci / godina boriti pravnu borbu s bivšim poslodavcima, te je u konačnici i dobiti nagodbom. Kada su osnovali studio kontaktirali su EA preko partner programa za financiranje igre. Postignut je dogovor u kojem dvojac zadržava intelektualno vlasništvo nad serijalom. Uz osigurane financije je dobar dio onih koji su napustili Infinity Ward zaposlen u novom studiju.

Od tada pa do danas studio je napravio dvije igre – Titanfall i njegov nastavak Titanfall 2. Ovaj potonji je financijski podbacio, usprkos sjajnim kritikama, zato što je izašao ‘istovremeno’ kada i Battlefield. Premda je od tada dobio momentuma, ponajprije zbog sjajne politike vezane uz dodatni sadržaj. Nešto što nije baš često za igre koje imaju EA logo. Hoće li budućnost biti drugačija sada kada EA ima kompletnu kontrolu. Lako moguće. Sve je dobro dok ne završe kao Visceral.

I za kraj, ako želite izjavu šefa studija na prodaju, kliknite link. Ukratko? ‘To je veliki idući korak za Respawn, EA i naše igrače’.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.