Bilo je glasina, a sada je došla i službena potvrda. EA se vraća na Steam.

I to je povratak na velika vrata, pošto prva nova igra koja će postati dostupna na Steamu je Star Wars Jedi: Fallen Order kojem je datum izlaska 15. studenog. Isto tako planiraju dostaviti i EA Access na Steam negdje u proljeće 2020. godine. Time bi ta usluga postala dostupna na četvrtoj platformi (PS4, Xbox One i Origin do sada), ujedno i prva takve vrste na Steamu.

To znači kako EA mora sve uključene igre dostaviti na Steam, kao što su Apex Legends, FIFA 20, Battlefield 5 ili pak The Sims serijal i njegovo malo more DLCova. To je ono na čemu će EA raditi idućih mjeseci, kako bi tranzicija prošla glatko.

Dobra vijest je ta što će igrači na Originu međusobno moći igrati, loša vijest je ta što nećete moći prebaciti svoje EA igre koje imate na Originu na Steam, kao što ste mogli napraviti obrnuti transfer onog dana kada je Origin otvorio svoja vrata sredinom 2011. godine. Barem je za sada takvo razmišljanje unutar kompanija.

Pravi razlog ove odluke je u tome što EA Origin nikada nije uspio postati ono što je Steam, premda su pokušavali. EA zna kako će morati platiti postotak Steamu, ali isto tako zna kako ovim potezom dolaze do baze od preko 100 milijuna ljudi, što bi moglo povećati prodaju za mnoge njihove igre. Prodaju koja, izuzev FIFA 20, nije baš bila u skladu s očekivanjima tijekom zadnjih godina. Iako Origin ima preko 50 milijuna korisnika, očigledno dobar broj njih ne koristi Origin redovito, ili još važnije, nisu kupci koji ulažu svoj novac na toj platformi.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.