Sony je najavio kako će prvog travnja (ne, nije šala) Kaz Hirai odstupiti s pozicije šefa kompanije.

Nekad šef PlayStationa postao je predsjednik i CEO Sonya u travnju 2012. godine, a sada će postati jedan od članova upravnog odbora kompanije. Njegovu poziciju zauzet će dosadašnji CFO Kenichiro Yoshida.

Kaz je preuzeo kompaniju u prilično nezgodnom trenutku, kada su imali prilično velike gubitke na mobitelima i televizorima. Popravio je mnogo toga, a u tom vremenu lansirao je PlayStation 4, koji je vodeća konzola na današnjem tržištu, a gotovo sigurno će to i ostati do kraja ove generacije. No, nije sve bilo bajno u njegovoj karijeri, premda ono loše dolazi iz vremena prije nego je postao CEO. Od objašnjavanja sulude startne cijene koje je PlayStation 3 imao, ili pak isprike nakon što je PSN bio pod udarom hakerskog napada.

Njegov napredak se vidio i na burzovnom poslovanju, od dana kada je preuzeo poziciju pa do danas, utrostručio je vrijednost dionica (koja je i dalje tri puta manja od maksimuma s kraja devedesetih).

Sony je zadnjih godina doživio dosta promjena na vodećim PlayStation pozicijama (što je nama daleko najzanimljivije), no pokazalo se kako su našli dobre zamjene. Možda je najbolji primjer trenutak kada je Jack Tretton odstupio, a njegovo mjesto preuzeo Shawn Layden. Hoće li Yoshida nastaviti tamo gdje je Kaz Hirai stao? To ćemo tek vidjeti, no ostavio mu je kompaniju u vrlo dobrom stanju.

Ako vas zanimaju službene objave aktera, ovdje je link na službenu objavu, koja zvuči kao i svaka druga službena objava gdje se svi jedni drugima zahvaljuju.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.