Treću godinu za redom PlayStation 4 ima lošiji završni kvartal kalendarske godine nego godinu prije.

Zaključno sa zadnjim danom prošle godine, Sony je u kvartalu prodao 6,1 milijun primjeraka svoje PlayStation 4 konzole. Što je već osjetan pad u odnosu na 8,1 milijun koji je bio u istom periodu godinu dana prije. To znači kako je službena broja prodanih PlayStation 4 konzola u svom životnom vijeku sada na 108,9 milijuna primjeraka. Čime je to druga najprodavanija kućna konzola te četvrta najprodavanija konzola uopće.

Gledano kroz kalendarsku godinu, 2019 je prodala 14,7 milijuna primjeraka konzole, godinu dana ranije ta brojka je bila 17,7 milijuna primjeraka. Pad prodaje ne treba čuditi, PlayStation 5 je pred vratima, te će već iduće godine u istom periodu on biti glavni fokus kompanije. Štoviše, trenutno smo u periodu kada odbrojavamo dane do trenutka kada će Sony najaviti informacije za PlayStation 5, a prema svim glasinama to bi trebalo biti vrlo brzo…

U konačnici, Sony može biti zadovoljan. Trenutno je njegova prodaja jednaka ili veća zbroju prodanih primjeraka dviju konkurentskih konzola.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.