Evo jedna zanimljiva priča vezana uz Cloud Imperium Games, razvojni studio koji potpisuje Star Citizen. Ili će potpisivati jednom kada igra službeno bude gotova nakon već preko 10 godina rada na njoj.

Upravo su dobili presudu u kojem moraju isplatiti 27 tisuća funti svom bivšem zaposleniku, programeru imena Paul Ah-Thion. Čovjek ima invaliditet te je digao tužbu protiv diskriminacije. Prvobitno je radio u uredu u Wilmslowu, a zatim je kompanija odlučila premjestiti urede u dvadesetak kilometara udaljen Manchester.

Paul je tada tražio da mu se omogući rad od kuće, što je kompanija odbila, a kasnije mu je odlučila i prekinuti ugovor. Rad od kuće je godinama bio normalna stvar sve dok kompanija nije odlučila stati na kraj tome u 2022. godini. Sud je odbio obranu kompanije koja se svodila na to da su mu odbili zahtjev jer su bili zabrinuti za kvalitetu njegova rada.

Dobio je 27,748 funti, od čega oko 14 tisuća za izgubljenu zaradu, a preostalu kao kompenzaciju. Proces je trajao oko dvije godine. Da je u Hrvatskoj taj isti proces bi trajao dulje nego što će Star Citizen trebati da službeno izađe.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.