Stigao je taj period ciklusa. Kada se World of Warcraft igrači opraštaju od stare ekspanzije i polako pripremaju za novu. I dok je sama Shadowlands ekspanzija s potpunim prvom odgođena, pre-patch u kojem će doći do malog mora promjena nije. Tu dolazimo do onoga mentalnog pritiska koji me je natjerao da na se vratim igri nakon preko pola godine.

World of Warcraft je moj guilty pleasure, to znaju manje-više svi koji me poznaju. To je igra koja me je obilježila, u koju sam uložio puno svoga slobodnog vremena, a dobio jednako puno za uzvrat. Igrao sam tijekom gotovo cijele Battle for Azeroth ekspanzije, izuzev zadnjeg patcha, pa je to bio razlog za vratiti se. Ima tu mount ili dva kojeg nisam skupio, a neću ih više moći skupiti nakon što pre-patch dođe. Površno razmišljanje? Možda, ali sam to napravio bez trunke razmišljanja. Uplatio sam 30 dana i prije nego se je igra do kraja skinula, dobio sam vrijednost za novac koji sam uložio. Čim sam se ulogirao dva prijatelja su mi se javila, gdje je ono što sam mislio da će biti večer igranja prešlo u večer razgovora. To su ljudi van Hrvatske, koje još nisam imao priliku upoznati, ali njihove telefonske brojeve imam memorirane u svom mobitelu, no ipak nam je ova igra bilo glavno sredstvo komunikacije. Čuti što im se dogodilo u zadnjih par mjeseci, koliko se toga promijenilo u njihovim životima. Kao i njima čuti što se promijenilo u mom životu. To je više od igra, a toga ne bi imali da nema ove igre.

Kada je sve to prošlo, ipak sam pokrenuo WoW. Treba ubiti zadnjeg bossa raida u heroic verziji? Srećom po mene, imao sam dovoljno golda kod sebe te sam u roku par minuta našao ekipu koja prodaje. Platio sam m dogovoreni iznos, opustio se i pustio da sve odrade za mene. Na kraj borbe dobio sam achievement i mounta kojeg sam želio, zbog kojeg sam se vratio igri. Možda još sredim neke sitnice, pogledam kako će izgledati stvari jednom kada lvl 120 postane lvl 50. No neovisno o tome, plan je da dobar dio od ovih 30 dana ne iskoristim. Nekada sam imao gledanje kako treba igrati što više ako već plaćam tu pretplatu. Dobio sam što sam htio, uživao sam dovoljno u ovoj ekspanziji, o kojoj izuzev raidova nemam baš neko sjajno mišljenje, nema potrebe forsirati. Ionako znam kako ću se vratiti jednom kada Shadowlands izađe. Ipak je Azeroth moj drugi dom.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.