World of Warcraft Legion

Glasina nije bila točna, nova World of Warcraft ekspanzija zove se Legion. Blizzard ju je najavio na Gamescomu u prilično dosadnom predstavljanju, no to je moje osobno mišljenje. Neki moji WoW kolege mislili su da je bilo sjajno.

Mjesto radnje je The Broken Isles, ruševina nekadašnje Night Elf civilizacije, ujedno još jedno mjesto na mapi koje zbog nekog vjerojatno suludo glupo objašnjenog razloga do sada nitko nije otkrio.

Novi maksimalni nivo bit će 110, što je dobro. Kao i nova priča kroz osam područja, što je isto dobro pošto su iz ekspanzije u ekspanziju bolji u načinu prezentacije iste.

Zanimat će vas nova klasa – Demon Hunter. Prva koja će imati samo dvije specijalizacije (DPS nazvanu Havoc i tank nazvanu Vengence). Kako je to ‘heroj klasa’ krenut će na višem nivou te u vlastitoj zoni, baš kao svojedobno Death Knight. Moći će vidjeti kroz zidove i izvoditi dupli skok – zato što su (navodno) agilniji od drugih.

Legion će nam predstaviti Artifact sistem, 36 posebnih predmeta, po jedan za svaku specijalizaciju u igri. I dok to zvuči dobro, prokleto osjećam kako staff neće biti izbor za shadow priesta – oružje koje koristim od dana kada sam počeo igrati. Oni će vam postepeno davati dodatnu snagu kako budete napredovali kroz igru i moći ćete ih napraviti vizualno drugačijima unutar zadanih gabarita.

Class Order je nova opcija koja vas stavlja u ulogu vođe reda vaše klase, s time da će svaka klasa imati svoju zgradu na različitom dijelu svijeta. To će ujedno biti dio Follower sistema iz Draenora, samo ovog puta će se vaši pomoćnici zvati Championi, bit će ih manje i trebali bi biti značajniji s boljim opcijama za njihovu modifikaciju.

Najavljeni su i dungeoni (Halls of Valor, Black Rook Hold, Vault of the Wardens, Eye of Azshara, Darkheart Thicket, Nelfarion’s Lair, Helheim, Suramar City i Violet Hold), kao i dva raida The Emerald Nightmare sa sedam bosseva od kojih je Cenarius te Suramar Palace s njih deset uključujući i Gul’dana.

PVP će dobiti značajne promijene. Bit će puno manje ovisan o opremi, a dolaze i talenti samo za PVP koji će se otključavati igranjem. Dolazi i Prestige opcija za Honor sistem, a ona je točno ono što Call of Duty igrači poznaju već godinama. Resetiranje progresa kada dođete na maksimalni nivo Honor sistema u zamjenu za neke kozmetičke benefite.

Kroz cijeli tekst mogli ste primijetiti moju sarkastičnu notu na Legion. Prije najave ekspanzije bio sam prilično uzbuđen, što je najava dulje trajala tako je interes nestajao. Problem je u prezentaciji i tome kako predstavljaju ekspanziju. Warlords of Draenor predstavljali su kao povratak na vanilla dane, što je bilo ok, no sada tu idu raditi još jednom. Legion je Burning Crusade, čak se i Illidan (kojeg obožavam) vraća. To su spomenuli stotinu puta i ponovo žele igrati na kartu nostalgije, pretpostavljam da je iduća ekspanzija vezana uz Lich Kinga.

Priča World of Warcrafta odavno je bačena u bunar poradi toga kako bi ubili svakog donekle zanimljivog lika u njegovoj povijesti. No čak i uz to, imali su neku konzistentnost, sada dodavanjem putovanja u prošlost pokušavaju dva puta silovati isti sadržaj. Barem mi gameplay dodaci daju nadu…


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.