Za kraj pregleda ostao nam je World of Warcraft, znali smo kako će upravo ta igra biti zvijezda večeri, no nismo znali kako ćemo dobiti dvije značajne vijesti, a ne samo jednu kojoj smo se nadali. Nadali smo se ekspanziji, no prije nego što smo došli do nje dobili smo dugo očekivanu najavu – dolazi nam World of Warcraft Classic.

O čemu je riječ? Ako ste pratili vijesti zadnjih godina mogli ste čuti za popularne ‘piratske’ servere na kojima su ljudi igrali WoW u svom vanilla obliku. To jest samo onaj sadržaj koji je bio dostupan do levela 60, prije nego što je igra dobila ekspanzije. Takvi serveri su dolazili i odlazili, ponajprije zato što im je Blizzard poslao pismo koje je praktički glasilo ‘ugasite sami, ili…’. I naravno da su gasili. Igrači su godinama tražili to iskustvo, sve je upućivalo na to da će Blizzard to sam napraviti, no godine su prolazile i prolazile. Barem do sada. Najava nam je stigla, a kažu kako su zaposlili još jedan tim kako oni koji igraju World of Warcraft na trenutnom patchu ne bi patili. U kojem će izdanju točno biti? Hoćemo li dobiti potpuno identično iskustvo od prije 13 godina ili ćemo dobiti neke preinake, kao što su LFG alat ili pak poboljšani vizualni modeli, to ćemo tek saznati. Baš kao i koji će poslovni model biti.

Kada su to objavili ostala nam je samo jedna stvar – nova ekspanzija. Sedma ekspanzija zove se Battle for Azeroth i ponovo stavlja naglasak na konflikt Horde i Alliance-e. U cinematic traileru, koji (trebam li to uopće spomenuti) izgleda fantastično vidimo dvije suprotstavljene strane kako se bore ispred Lordaerona. Kako je došlo do tog sukoba? To ćemo tek morati saznati, no ono što znamo je dio novog sadržaja kojeg će igra dobiti. No prije nego se na to osvrnem, neki kažu kako će s ovom ekspanzijom probati vratiti identitet frakcijama kao što su u Legionu napravili sa klasama. Ideja iza toga itekako ima potencijala pošto je sa klasama napravljen sjajan posao.

Novi maksimalni nivo sada će biti 120, znači deset više nego što je trenutno. Te nivoe ćemo dobivati na dva ‘kontinenta’. Alliance će svoju bazu imati na Kul Tirasu, dok će Horda uzeti Zandalar. Oba će biti podijeljena na tri zone, na njima će frakcija odraditi priču, a jednom kada se dosegne maksimalni nivo otvorit će se i onaj suprotni kontinent. Možda zvuči malo, no Legion ih je imao pet pa ih je izrazito pametno osmislio i bile su pune sadržaja.

Meni vrlo zanimljiva odluka je ta da svaka frakcija dobiva tri ‘nove rase’. No prije nego ih se dobije morat će se odraditi njihova priča, kako bi saznali zašto su se te postojeće rase priključile frakciji. Jednom kada to odradite moći ćete kreirati novog lika te rase koji će početi kao level 20. Horda će imati Highmountain Taurene, Nightborne i Zandalari Trollse. S druge strane bit će Dark Iron Dwarfovi, Void Elfovi i Lightforged Draeneie. Jako dobra ideja, pogotovo zato što su prilično suptilno kazali kako je to samo početak te da bi u budućnosti mogli vidjeti još takvih rasa. Štoviše, imam osjećaj kako ćemo do kraja ekspanzije dobiti barem još jednu za svaku frakciju.

I to je samo dio sadržaja, dobit ćemo opcije pljačkanja otoka, za koju kažu da će svaki puta biti drugačije, te da će osim borbe protiv okoliša moći biti i borba protiv drugih igrača. Dobivamo prilično veliku promjenu u tome kako PvP i PvE svijet funkcioniraju, sada neće biti fokusirani serverom nego odabirom želite li ili ne sudjelovati u tome. Moći ćete uključiti i isključiti po želji, što je jako pametna ideja pošto ima dana kada jednostavno nemate volje za druge igrače koji bi se mlatili. A dobivamo i RTSom inspiriran mod u kojem ćemo moći graditi vojsku i napadati protivničke lokacije zajedno s 19 drugih igrača. Dolazi i skaliranje starih zone, i još dosta toga. Za puno više detalja pogledajte službenu stranicu. A ja ću vam javiti čim budemo znali datum izlaska.

PS: Ako vas zanima tko će biti glavni negativac ekspanzije, ni to još nije poznato, znamo samo kako će jedan od njih biti Queen Azshara. Premda nekako mislim kako neće biti zadnji (koh koh Old Gods koh koh)


2 thoughts on “World of Warcraft predstavio Battle for Azeroth ekspanziju i Classic koji nas vraća u stare dane

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.