preço de ivermectina 6mg stromectol behandling ivermectina para carrapato de cachorro does oral ivermectin kill scabies dose de ivermectina para cachorro

World of Warcrafr vanilla

Negdje tamo početkom godine, ili krajem prošle, prijatelj mi je kazao kako bih trebao s njime igrati ‘vanilla’ World of Warcraft na privatnom serveru. Tada sam tu ponudu odbio, a odbio bih je i danas kada je najavljeno kako se Nostalrius, najpopularniji i najkvalitetniji privatni server gasi.

Nakon godine dana rada, Nostalrius će ove nedjelje, u 23:00 po vremenu servera, zatvoriti svoja vrata. Blizzardovi odvjetnici napravili su svoj posao i poslali hosting kompaniji OVH dokumentaciju u kojoj traže ukidanje servera. To nije neko veliko iznenađenje, protiv Blizzardovih pravila je vrtjeti privatne servere, ipak začuđuje što su ih ugasili tek nakon godinu dana – u trenutcima kada su serveri imali 150 tisuća aktivnih igrača, uz 800 tisuća igrača koji su i nekom trenutku zaigrali.

Nostalrius je vodio tridesetak volontera i bio je besplatan za igrati. To je bio razlog zašto su skupili toliko igrača, dio njih su bili oni koji i dalje plaćaju World of Warcraft pretplatu Blizzardu. Dio razloga što su tamo igrali je nostalgija, no drugi dio razloga je što postoji dobar dio igrača kojem se ne sviđa smjer u kojem igra danas ide. Moram priznati kako sam i ja među njima, a ja nisam PvP igrač koji imaju više zamjerki nego što ih ja imam.

Postoji i peticija u kojoj traže Blizzard da zadrži server, moram priznati kako zbilja ne vjerujem u pozitivan ishod. Ako Blizzard jednom popusti morat će i svaki idući put kada se to zatraži.

Svjestan je i Blizzard tog problema, probali su vratiti stari sadržaj kroz tjedne događaje u kojima ludi mogu zaigrati stare dungeone, ali to nije dalo nikakvu staru vibru nego je više bila frustracija gdje imamo lika koji je puno slabiji i prolazi kroz stari sadržaj sporije nego onda kada je on bio aktualan – nikada nije dobro na taj način oslabiti likove igrače u bilo kojoj igri.

Razlog zašto nikada nisam, a niti neću, zaigrati na privatnom World of Warcraft serveru, je što je ‘vanilla’ izdanje igre imalo jako puno loših i sporih strani s kojima se više ne bih volio patiti. Razumijem kako mnogi žele to stanje igre, ja bih radije strukturalne promijene koje ponovo vraćaju život virtualnom svijetu, i zato ne vidim zašto Blizzard napokon ne napravi servere za svaku prijašnju ekspanziju – dati ljudima što žele, a istovremeno sve to nadzirati samostalno.


Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.