blizzcon-2016

Još svega nekoliko sati i započet će BlizzCon 2016 na kojoj će Blizzard razgovarati s fanovima o svimih igrama, no važnije od toga, dat će nam uvid u to što nas čeka po pitanju budućeg razvoja njihovih franšiza. Prilikom tog događaja odlučio sam složiti jedan tekst u kojem predviđam što bi mogli vidjeti i što bi moglo biti najavljeno, a što.

Hearthstone

Uz sve najave prethodnih tjedana gotovo sigurno dobivamo novu ekspanziju. To vas ne treba čuditi pošto je riječ o igri koja ih je do sada dobila već sedam i tko zna koliko još će ih dobiti u godinama koje su pred njom. Tema bi mogla biti pljačka banke, ipak je Hearthstone igra u kojoj si Blizzard dopušta malo više kreativne slobode po pitanje tema.

Kako je u svim tim teaserima bio WoW grad Gadgetzan volio bih vidjeti povratak Goblins vs. Gnomes ekspanzije u standardni format. Drugim riječima, volio bih vidjeti službenu objavu da će se stare ekspanzije vraćati u standard format igranja kada to tematski odgovara najnovijoj ekspanziji. Taj model bi mi bio puno zanimljiviji nego format u kojem se igra samo nekoliko najnovijih ekspanzija. U svakom slučaju, velika je vjerojatnost da saznamo koje ekspanzije će činiti novi standard format kada ova ekspanzija dođe.

Neki novi mod bi bio zgodan, pogotovo neki turnirsko eliminacijski mod kakav StarCraft 2 ima, no nism spreman staviti novce na to.

StarCraft 2

Ne vjerujem kako će StarCraft 2 dobiti puno prostora po pitanju predstavljanja. Što zaista imaju kazati? Mogu predstaviti razne DLC dodatke, kao voice packove, novog komandera za co-op ili pak novu mini kampanju. No ništa od toga ne bi smjelo uzeti previše vremena. S druge pak strane prerano je za StarCraft 3, pa čak i za još jednu potencijalu ekspanziju u koju baš i ne vjerujem. Puno vjerojatnija je opcija da ga uopće nećemo vidjeti na glavnoj pozornici. Štoviše, nema ga u satnici prvog dana glavnog programa gdje će biti najavljene sve važne stvari.

World of Warcraft Legion

World of Warcraft

Prije nego krenem na popularni MMORPG moram se nadovezati na prethodni paragraf. I dok ne vjerujem kako će SC2 dobiti puno prostora, postoji mogućnost da napokon čujemo nešto o WarCraftu 4. Blizzard ih rotira u svom razvoju RTSa, a kako SC2 polako kreće jahati prema sutonu, logični korak bila bi upravo ta najava. Ako do nje dođe budite sigurni kako će dvorana eksplodirati od oduševljenja.

Natrag na WoW. Ekspanzija je nedavno izašla, najnoviji patch prošlog tjedna, očekivati nešto ogromno, kao najavu iduće ekspanzije, je možda malo pretjerano. Puno je vjerojatnije kako ćemo za nju imati model kao i za Legion – najava dogodine na Gamescomu, puno predstavljanje na Blizzconu 2017. Ipak, postoji mala vjerojatnost da je zaista najava, no zbilja mislim kako je prerano. Puno je vjerojatnije kako će govoriti o sadržaju kojeg imaju u planu za Legion – ponajprije za 7.2 patch i sve nakon njega.

Odmah da spomenem – svi oni koji očekuju povratak legacy servera, onih na kojima možete igrati stare ekspanzije, neka pričekaju neki drugi događaj. Blizzard je objavio kako o tome i dalje raspravljaju, no da odluka neće biti spremna za Blizzcon 2017.

Overwatch

Sombra. To je glavna riječ koju slušamo od kada je Overwatch izašao. Mrvice kruha koje vode prema misterioznom liku polako su nas doveli do konačnog odredišta. Bit ću vrlo iznenađen ako je ne predstave, nagađam kao odmah igrivu na showu, a dostupnu od idućeg tjedna za sve ostale. Ono što će biti zanimljivo vidjeti je hoće li najaviti još jednog lika uz nju. Blizzard je čak i spomenuo nekog lika koji ide u korak s njom. Van toga, očekujte sigurno neke nove mape, a niti novi mod ne bi bio na odmet. Mnogi se pitaju gdje je Capture the Flag, Blizzard je već kazao kako su testirali ga no da je svega nekoliko heroja bilo korisno u njemu. Tko zna, možda su se vratili razvoju s nekim drugim idejama. Ili krenuli nekim sasvim drugim putem. Novi modovi nikada ne škode.

Heroes of the Storm

Očekujem nešto prilično jednostavno po pitanju najave. Mislim da će predstaviti nekoliko heroja, moj novac je na tri, koji će doći u igru kroz idućih pola godine, od toga će jedan zasigurno biti Overwatch heroj. I doći će nam neke nove mape. Ne vjerujem u neku veliku revolucionarnu promjenu, ipak je ovo MOBA igra – ako je dobro nema potrebe popravljati.

Diablo 3 Reaper of Souls wallpaper

Diablo

Ostavio sam šećer za kraj. Diablo ove godine slavi 20 godina postojanja i nakon što prošle godine nismo čuli ništa o njemu spremni smo ove godine čuti puno toga. Tri su glavne opcije koje možemo vidjeti – ja mislim kako ćemo vidjeti barem dvije od tri, ako ne i sve tri. Krenut ću redom od one koju smatram najrealnijom: Diablo 3 ekspanzija.

Po pitanju profita Diablo 3 nalazi se u vrlo nezgodnoj situaciji. I dok će njegova prodaja biti dobra, dugoročno on nema mikrotransakcijski sadržaj koji će svaki mjesec puniti blagajnu. Stoga, trenutno jedini mogući način zarade je nova ekspanzija, a kako je do sada imao samo jednu, to je opcija na koju sam se spreman kladiti. Blizzard već dugo nije izdao igru koja je imala samo jednu ekspanziju, za to se morate vratiti u The Frozen Throne dane. Diablo 3 ima puno prostora za ekspanzije, čak i za više od jedne – nova klasa, novo područje, novo poglavlje priče.

Druga opcija je Diablo 1 i(li) 2 remaster. O tome se priča već godinu i pol dana, i ne samo o tome nego o istom tretmanu za SC i WC serijale. Mnogi žele to igrati, a čak je uočena i web stranica za to, mislim kako je samo pitanje vremena kada ćemo to vidjeti. Dvadeseta godišnjica serijala je sjajno vrijeme za predstaviti tako nešto.

Treća opcija je po meni prilično nategnuta, ali i dalje realna – Diablo 4. Diablo 3 je izašao prije četiri godine, njegova ekspanzija prije dvije. I dok to praktički govori kako su spremni za još jednu ekspanziju, možda je sasvim preskoče i odmah krenu u razvoj novog nastavka u serijalu. Problem s time je pomalo u ideji – Diablo 3 je prilikom svog izlaska imao jako puno kritika i otići ću tako daleko i kazati kako je postao ono što su ljudi tražili tek u ekspanziji. Ako se odluče za četvorku očekujem open world princip, mislim da bi bio adekvatan, a možda i kompletno MMO pristup tome. I to mora biti sjajno napravljeno kako im se ne bi ponovile kritike koje je trojka imala prilikom izlaska.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.