I što u konačnici kazati na Blizzcon? Kada se sve stavi na vagu, hoćemo li kazati da je ovo bila jedna dobra ili loša godina za konferenciju koja se po 11. puta održala?

Detalji o najvljenom po igrama:

Po mom sudu dobili smo očekivano – najavu jedne buduće igre i nekoliko sitnih najava. Znali smo kako će World of Warcraft biti u centru pozornosti, sve je upućivalo na to, te je na kraju tako i bilo. Očekivati da će najaviti dvije igre? Nekih godina da, ove ne. Treba pogledati realno, Heroes of the Storm, Hearthstone i Overwatch neće dobiti svoje nastavke, barem ne tako skoro. Starcraft 2 je na kraju karijere, a suptilno su nam uz Nova Pack kazali kako je njegov razvojni ciklus došao kraju. Da se razumijemo, to ne znači da će došao kraj podršci. Warcraft 4 je razmišljanje koje je već godinama na umu, štoviše, čak je cinematic za WoW ekspanziju izgledao kao sjajno mjesto gdje se može napraviti tranzicija u tu najavu. No to se nije dogodilo. I onda je tu Diablo…

Sama najava kako za njega neće ništa najaviti bila je poput mača u srce. I to iz više razloga, igra koja je od prvih dana problematična po pitanju direkcije polako se gubi u ovom modernom svijetu, pogotovo po pitanju zarade. Prilično je jasno kako uz loot boxove, skinove i sve ostale modele on stoji kao vuk samotnjak, pomalo i kao relikvija prošlosti s kojom nisu sigurni kamo i kako nastaviti. Serijal je evoluirao, ali mislim da će dobar dio fanova kazati kako to nije na bolje. Dio fanova želi čuti kako dolazi četvrti nastavak, ali mislim da treba neke druge stvari prvo posložiti kako bi imao dugoročnu podršku kakvog imaju druge igre. Nitko ne želi da ponovo bude neželjeno dijete.

Osim silnih panela koje mi se nije dalo gledati, a bilo je za svakoga po nešto, bilo je tu i dosta esporta, kojeg na žalost nisam htio gledati koliko sam htio. Pogotovo Starcraft. I tu dolazimo do zajedničkog nazivnika – Južna Koreja. Starcraft pobjednik (Rogue), timska pobjeda za državu u Overwatchu i pobjednički tim iz te države u HotSu. Nisu pobijedili u pomalo egzibicijskom Hearthstone turniru i u (po mom mišljenju) najdosadnijem esportu kojeg Blizzard ima – WoW areni. Tamo gdje je bilo važno odnijeli su titule.

Sve u svemu, dva dana su došla i prošla. Vidjeli smo svašta, generalno dobro i imamo pravo razmišljati što će Blizzard pripremiti dogodine. Trenutno izgleda prilično nepredvidljivo.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.