DODATNE INFORMACIJE (26/8): Krenulo je, krenulo! Kickstarter kampanja za Divinity: Original Sin 2 krenula je jutros s prilično ‘skromnim ciljem’ od pola milijuna dolara. Svega sto tisuća više nego kada su radili prvi nastavak igre. Dio razloga leži u tome što će studio dobrim dijelom financirati igru, a Kickstarter koriste tako da zajednici pruže priliku uložiti i zajedno s njima razviti igru.

Kampanja je krenula jutros, a u trenutku pisanja skoro sedam tisuća ljudi uložilo je novce u projekt, skupivši pritom tri petine traženog iznosa (ovu matematiku vam ne bi smjelo biti teško odraditi).

Jedna od glavnih novina je mogućnost igranja za četiri igrača, kooperativno i kompetitivno. Kako to izgleda? Pogledajte sjajni video kojim su započeli kampanju. Za sada je u planu samo PC verzija, no nemojte se čuditi ako igra izađe i na nekoj konzoli.

ORIGINALNA VIJEST (12/8): Larian Studios je najavio kako će se ubrzo vratiti na Kickstarter uz Divinity: Original Sin 2.

U travnju 2013. godine završila je Kickstarter kampanja za prvi nastavak u kojoj su skupili skoro milijun dolara. Završili su svoj RPG, plasirali ga na tržište, bili hvaljeni od kritike i publike te u konačnici prodali preko pola milijuna primjeraka (ovu brojku su dosegnuli još u rujnu prošle godine). SteamSpy kaže kako je ta brojka blizu milijun prodanih primjeraka, a do toga će sigurno doći kada kasnije ove godine izađe Enhanced Edition za PlayStation 4 i Xbox One (PC korisnici koji već imaju igru dobit će besplatnu nadogradnju).

Kickstarter kampanja kreće 26. kolovoza, a već sada možete aktivno sudjelovati u njoj odlaskom na službenu stranicu i odabirom nagrada koje će biti ponuđene ulagačima. Na PAX Prime bit će dostupan igrivi prototip.

Moram priznati kako me ova vijest ugodno iznenadila.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.