Još nam je na E3, za vrijeme PC Gaming Showa, Microsoft dao jaku indikaciju kako bi mogli vidjeti novi nastavak Age of Empires serijala na Gamescomu. I baš to se dogodilo. Najavljen je četvrti nastavak serijala kojeg izrađuje Relic Entertainment, studio poznat po Dawn of War i Company of Heroes serijalima. Teško je suditi na temelju do sada viđenog, pošto smo dobili samo trailer koji se nalazi ispod. S jedne strane imamo serijal koji je zadnji numerirani nastavak dobio 2005. godine, no isto tako smo imali i slučaj remasterirane dvojke koja je dobila ekspanzije. A za dva mjeseca dobivamo i remaster originala. U svakom slučaju, mislim kako postoji interes za ovime.

Iduće nam je još jedna strategija, što je i tema ovog skupa vijesti. Ubisoft i njemački Blue Byte najavili su novi nastavak Anno serijala. Prvi puta nakon 2010. godine vratit ćemo se u prošlost, pošto su zadnje dvije igre bile smještene u budućnosti. Anno 1800 je puno i prilično pamtljivo ime igre. Jedino što još znamo je da je igra u planu za zimu iduće godine.

Kada smo već kod gradnje grada, sjajni Cities Skylines najavio je svoju iduću ekspanziju nazvanu Green Cities. Ideja ove ekspanzije je donijeti više zelenila u grad, biti malo osvješteniji prema okolišu i planeti. Nove građevine, nove mape i scenariji, alternativne opcije za pojedine stvari kao i električni automobili. Osobno je jedva čekam pokrenuti, a još nisam stigao pokrenuti niti prošlotjednu (mini ekspanziju) koja donosi koncerte u grad… Ah…Bit će vremena.

I za kraj ovog pregleda sam vam ostavio malo drugačijeg tipa strategije, one u kartaškoj igri. Gwent sa svojom kampanjom nazvanoj Thronebreaker . Da, dobro ste čuli – kampanjom. Nisam siguran kako će to funkcionirati, no svakako ovo treba imati na radaru. Zbilja bih trebao zaigrati ovo, odavno sam instalirao.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.