Dvije vampirske vijesti. Jedan vezan uz video igre, drugi vezan uz tabletop RPG.

Krenimo s video igrom. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 je do sada imao puno problema, toliko da je u nekom trenutku projekt bio pred gašenjem. Najnovije informacije kažu kako je izdavač zadovoljan progresom kojeg je novi studio napravio. To je kazao sam izdavač, Paradox Interactive, iako nam još uvijek nije rekao koji je to novi studio koji radi na igri. Razlog je taj da se studio fokusira na razvoj, bez da ih fanovi stalno kontaktiraju.

Ako nam je to misterij, kako ne bi bio potencijalni novi datum izlaska? Vrlo vjerojatno se to neće dogoditi iduće godine kada su rekli da treba proći neko vrijeme prije bi uopće govorili o datumu izlaska. Originalni projekt je trebao izaći koncem ove godine.

Druga je također vezana uz Paradox Interactive, pošto su oni vlasnici Vampire: The Masquerade tabletop licence. Koja je dio World of Darkness svemira. Ta roleplay igra će dobiti svoju online platformu, po uzoru na D&D Beyond i Pathfinder NexusWorld od Darkness Nexus.

Ta platforma će podržavati Vampire: The Masquerade, Werewolf: The Apocalype i Hunter: The Reckoning. Tu ćete moći voditi svoje kampanje, listati knjige s pravilima ili pak pronaći grupu s kojom ćete igrati. Demiplane je kmpanija koja je kreirala tu online platformu, isti potpisuju i Pathfinder Nexus. Sve će to krenuti u sadržaju limitiranom early access obliku negdje početkom 2022. godine. Trenutno nemamo informacija o tome kakva će biti monetizacijiski model.

Odluka nije čudna pandemija je jako proširila hobi, pogotovo po pitanju digitalnog igranja, kada igrači više nisu mogli nalaziti se u živo, nego su bili prisiljeni na online solucije.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.