Iza nas prvi tjedan grupne faze League of Legends Worlds turnira. Pola je odigrano, prve 24 partije su iza nas, u formatu gdje je svaki od četiri dana igranja jedna grupa imala slobodan dan. Drugi tjedan grupne faze će biti suprotan tome – svaki dan će na rasporedu biti samo jedna grupa. Što se sve događalo? Pročitajte u nastavku.

Grupa A

Pogled na tablicu ne otkriva kompletnu priču. SKT je upisao 3-0, ali nije izgledao uvjerljivo, štoviše, nikada nije izgledao ranjivije. EDG je propustio čistu pobjedu, pa čak je i ahq pokazao dobar otpor. Jedini tko nije pokazao bio je C9, no to bi mogli pripisati lošem otvaranju tunira. Iduće dvije partije bili su se probudili i s lakoćom ugrabili dvije pobjede u turniru. Američkom timu ovo daje veliku nadu za nastavak, u idealnom scenariju ovo im daje validnu šansu da se sa SKTom potuku za prvu poziciju. ahq nije oduševio, no ipak je najveće razočaranje skupine EDG. Prvi tim Kine ostavio je domaću publiku razočaranu, pokazali su jako puno problema u draft fazi sve kako bi njihov mid lajner Scout igrao Luciana. To im se svaki puta obilo u glavu, protiv SKTa isključivo nesrećom i lošim odlukama usred ogromnog vodstva te protiv C9 koji je odmah krenuo graditi armor kako bi se zaštitio od toga što na mid lajn poziciji nisu imali nikakav ap.

Grupa B

Longzhu je prikazanim pokazao zašto je došao kao broj jedan najdominantnije regije u LoLu. Imaju jasnu ideju u partiji, a protiv Fnatica su pokazali da nemaju problema niti u draft fazi pokazati nešto van očekivanog. Nasus pick za najbržu pobjedu na turniru te laganih 3-0 za drugi tjedan. Klasa više od ostalih po prikazanom. Ostatak grupe predvode Immortalsi koji su nisu pokazali puno, ali su pokazali dovoljno kako bi ugrabili dvije pobjede. Gigabyte Marines su priča turnira nakon prve partije kada su iz šešira izvukli zanimljive pickove te nadigrali Fnatic. Pokazali su kako su tim koji se ne libi razmišljati van mete. Probali su to i u ostale dvije partije, no tamo to nije upalilo. Fnatic je prilično podbacio, dva od tri poraza su bila za manje od 30 minuta, štoviše, Longzhu partija je trajala nešto malo manje od 20. Slaba individualna igra, slaba timska igra i neke prilično loše odluke su ih doveli do 0-3, rezultat s kojim se nitko do sada nije plasirao dalje.

Grupa C

Kineski fanovi imaju pravo razmišljati o velikom Worlds rezultatu s obzirom na to što je RNG pokazao. Kulminacije sjajne igre bila u partiji protiv Samsunga koji nije uspio ugrabiti niti kill. Uzi igra sjajno, a u patchu gdje je adc najdominantnija pozicija to bi moglo jako puno značiti za nastavka turnira. Samsung ima sreće što je samo 2-1, jedinu dobru partiju su odigrali protiv G2, već smo rekli kako ih je RNG pregazio, dok ih je Fener držao na konopcima dio partije. Ne izgledaju uvjerljivo, trebat će se trgnuti u drugom dijelu. Isto će morati napraviti i G2 ako ne želi ispasti u skupinama kao i lani. Grozna igra protiv Samsunga, ne pretjerano bolja protiv RNGa, dok su pregazili Fener. Kada već govorimo o turskom timu, dva uvjerljiva poraza ih nisu zaustavili protiv Samsunga. Izgledalo je kao da će doživjeti i treću na prilično sličan način, no onda su se trznuli, preokrenuli, vodili dosta dugo i bilo je jasno kako će jedna borba odlučiti. Uz malo više iskustva mogla je otići i na njihovu stranu, na kraju nije te ipak ulaze s 0-3 u drugi tjedan.

Grupa D

Proglašena najlakšom skupinom na turniru, ujedno jedina skupina gdje nemamo 3-0 tim. TSM, Misfits i WE su 2-1, dok su Flash Wolves jedini na 0-3. Jedna zaista loša i dvije solidne partije daju im nadu da u drugom tjednu mogu nešto napraviti pošto ovo izgleda kao skupina gdje svatko svakoga može dobiti. TSM je pregazio WE, WE je pregazio Misfits dok je Misfits pregazio TSM. Premda je to 1-1 za sve, Misfitsi idu najsretniji u drug krug. Njihov poraz je došao prvog dana, nakon toga su rasli, dok se ne može kazati isto za TSM i WE. Američki div i dalje stoji vrlo dobro, pošto je u svom porazu pokazao najviše dok WE izgleda kao tim koji je sjajno otvorio te nakon toga lagano pad. Ipak, sve je otvoreno te će nam tek drugi tjedan dati jasnu sliku što će biti ovdje.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.