Govorili smo kako je Shadow of Mordor prva potencijalna igra nove generacije, zbog njene Nemesis mehanike koja je trebala napraviti iskorak i pomaknuti granice. To je bilo 2014. godine, prije nego što je igra izašla, a kada napokon i je, shvatili smo kako taj sistem nije jak koliko bi mogao biti, ali isto tako nije ni za baciti, štoviše, da je sjajan korak u pravom smjeru.

Ljubavni spoj Batman Arkham i Assassin’s Creed serijala, tako su govorili. I bili su prilično u pravu, neki su išli do te mjere da su tvrdili kako je Shadow of Mordor ukrao stvari iz AC. No puno manje ljudi je gledalo u onaj drugi kraj tog ljubavnog para – Batmana Arkham. Igra koja je pokazala kako možemo dobiti kvalitetnu licenciranu igru, upravo ono što je Middle-Earth dobio. Barem po meni, no neću ulaziti u detalje. Tolkien odavno više nije sa nama te danas vlasnici licence imaju pravo raditi što hoće sa svijetom. Smatraju li puritanci da je Shadow of War bila dobra igra po pitanju priče kompletnog serijala? Nemam pojma. Meni je bila dobra priča (ne vrhunska) koja me držala zainteresiranim.

I tu polako dolazimo do Shadow of War i njegova izlaska u listopadu ove godine. Shadow of Mordor mi je bio odlična igra, jedna od najboljih te godine, pogotovo Nemesis sistem koji mi je pokazao koliko bi se to dodatno moglo razvijati. I upravo zbog toga imam pravo nadati se kako Shadow of War neće razočarati. Kako će dostaviti točno ono što je prvi nastavak imao, samo bolje, što je u ovom slučaju fantastično fluidnu borbu prepunu prilično brutalnih poteza, te neprijatelje koje bih sreo po par puta tijekom igre, prvi puta što bi me zbog moje nepažnje usmrtili i napredovali u redovima. Te imam pravo nadati se sjajnoj licenciranoj igri. I ne, neću se ni truditi razmišljati o tome smije li pauk Shelob pretvoriti se u ženu. Nemam pojma, nije me ni briga, samo znam da mi to u traileru dobro izgleda.

Ipak, jednoj nadi se moram nadati pošto ne bih stavio ruku u vatru kako će dobiti. Kvalitetna PC verzija. Mordor je to bio, te sam ga igrao upravo na toj platformi, no od tada pa do danas dosta toga se dogodilo, i to ne pozitivnog. Glavni krivac? Warner Bros. i njihov odnos prema PC tržištu kojeg su zorno pokazali uz Batman Arkham Knight i Mortal Kombat . PC verzije tih naslove bile su samo sjena onoga što su PlayStation i Xbox korisnici dobili. Pod uvjetom da su ih uopće mogli pokrenuti koliko je problema bilo. Jesam li se spreman kladiti na njih i zaigrati igru, koja spada u top 5 kojih očekujem do kraja godine, na računalu? Nisam. Povjerenje se mora zaslužiti, a Warner Bros. ga je izgubio kod PC korisnika. Srećom, ja imam konzolu pa mogu birati, a oni koji nemaju, neka glasaju novčanikom. Treba zaustaviti praksu izbacivanja poluproizvoda, neovisno koliko je igra dobra. A nadam se da će Shadow of War biti u samom vrhu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.