Destiny Wallpaper

Prije nego što je Destiny izašao, Bungie je imao viziju, zapravo nekoliko njih. Jedna takva je govorila kako ćemo dobivati novu igru iz tog svemira svake dvije godine. Dvije godine od izlaska prvobitne igre svima je jasno kako je taj pao u vodu, a izgleda i još pokoji.

Destiny 2 je neminovan. Nema tu puno mudrovanja. Početak serijala bio je prilično turbulentan, nedostatak opcija, pa čak i sadržaja bio je često spominjan. Malo po malo peglale su se greške, a novi sadržaj dobio je DLC konture. Startne brojke su bile sjajne, nastavak ništa slabiji, zato s kraja 2015. godine imamo podatak kako je igra skupila 25 milijuna registriranih igrača. To sigurno nije broj prodanih primjeraka, pošto je svatko s kopijom mogao napraviti račun, ali je sjajan pokazatelj uspješnosti. Vjerovati kako nakon toga neće biti nastavka, pogotovo uz činjenicu kako je spominjan desetljetni ciklus, je suludo.

Bilo je žrtava putem, PlayStation 3 i Xbox 360 ostavljeni su prošlosti, uz dozvoljenu migraciju progresa unutar iste platforme. No uz sve to, najava dvojke još nam nije došla, bez obzira koliko je bila iščekivana. Postalo je jasno kako neke stvari ne idu po planu – ili možda bi bilo bolje kazati kako idu po nekom novom planu. Nešto od toga mora se pripisati situaciju s početka godine kada je Harold Ryan napustio studio. Odluka koja je došla kao grom iz vedra neba – sada već bivši predsjednik kompanije je napušta. Kako je Destiny jedina igra koju studio radi, bilo je za pretpostaviti kako su stvari bile upravo zbog tog serijala. I to nedugo nakon glasina koje su govorile kako je Destiny 2 odgođen.

destiny-wallpaper

Za sada samo možemo nagađati što će Destiny 2 imati, no jedno postaje sve izvjesnije, ako je suditi novim glasinama – zaboravite ideju jednog lika kroz sve Destiny igre. Izgleda da je to jedna od ideja koja je bačena u zahodsku školjku. Treba li to čuditi? I ne potpuno. Za igru koja želi evoluirati nekada je potrebno napraviti ovako teške rezove. Ipak, siguran sam kako će biti i nezadovoljnih – sav progres, sati i sati istoga, su upravo bačeni u vjetar. Solucija ima malo more, jedna od njih su neki predmeti nasljeđa, no nagađati o tome trenutno nema smisla kada niti igra još nije službeno predstavljena.

Uz sve negativne vijesti mora biti i neka pozitivna, a ona je za PC igrače – Destiny 2 bi trebao doći na tu platformu. I dok će moja odluka ostati PlayStation platforma, mislim da je opcija izbora itekako dobrodošla. Pogotovo zato što znamo koja platforma ima najviši maksimum po pitanju postavki.

Žongliranje s razvojem sadržaja za trenutnu igru i istovremeno stvaranje nastavaka nije lagan posao. Bungie za to ima 750 ljudi i milijune dolara na raspolaganju. Sve je izglednije kako ćemo Destiny 2 vidjeti dogodine, a dok se to ne dogodi, postoji još puno tema za razmišljanje – ugasiti Destiny servere ili ne? Po trenutnim glasinama to se neće dogoditi. Omogućiti PC igračima igranje s onima na drugim platformama? Potencijalno moguće, to postaje sve učestaliji trend. Hoće li se naučiti na svim greškama koje je prvi nastavak imao?

I na to pitanje nećemo dobiti odgovor dok sama igra ne izađe. A možda čak ni onda. Danas igre evoluiraju, proizvod kojeg dobijete na startu i proizvod mjesec dana, šest mjeseci ili pak koju godinu kasnije zna biti prilično drugačiji.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.