Nintendo nam je napokon predstavio osmu generaciju – Pokémon Sword i Pokémon Shield us igre koje doći za Switch koncem ove godine, te će biti smještene u fikcionalnoj verziji Engleske nazvanoj Galar.

I to je otprilike to što smo saznali u ovomjučer najavljenom, Directu, pošto nije bilo ništa drugo osim Pokémona. Trajalo je oko sedam minuta, vidjeli smo trailer, koji izgleda jako dobro, vidjeli smo startne Pokémone, koji pomalo izgledaju kao da je nestalo inspiracije, te smo u konačnici ostali bez bilo kakvog gameplaya. A to je prilično važno pošto mnoge zanima hoće li on biti klasičan ili će nastaviti idejom koju je donio Let’s Go. Ili će se naći negdje na pola puta? Na sreću, odgovore smo dobili van Directa – tu smo saznali kako ćemo Pokémone loviti na tradicionalan način.

Igra će biti potpuno u 3D, a u traileru smo vidjeli različite lokacije, koje sve redom izgledaju dobro. Director igre Shigeru Ohmori kaže da je Galar jedna moderna regija, a izgleda kako nas očekuje dosta stvari koje podsjećaju na tvornice. Vidjeli smo neke stare Pokémone, i svega tri nova – grass-type Grookey, fire-type Scorbunny i water-type Sobble. To su samo njihovi bazni oblici, za sada nismo saznali kako će izgledati evolucije.

Nekad u budućnosti ćemo dobiti više informacija, možda na E3, pošto je ovo vrlo vjerojatno najveća igra koju će Nintendo izdati ove godine. No usprkos svemu tome, ovaj Direct je ostavio dojam prilično suhoparnog.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.