Sony nam je dostavio video u kojem pokazuje proces izrade Access kontrolera za PlayStation 5, koji će doći na tržište 6. prosinca

Brojke koje sam gledaju variraju, no oko 15% populacije ima neki oblik invaliditeta. Što naravno varira u tome koliko im to otežava svakodnevni život. Nekima ni malo, nekima do te mjere da malo toga što mogu sami. Sony se potrudio da krene hvalevrijednim putem mnogih drugih kompanija te da omogući i tim ljudima da uživaju u njihovim proizvodima. Od toga da su igre krenule dobivati podršku za mnoge oblike invaliditeta, pa do kreiranja kontrolera koji će omogućiti lakše korištenje same konzole.

Access kontroler je, nakon pet godina razvoja, baš to. Video govori o tome proces razmišljanja, gdje i sami kažu koliko toga nisu znali, te koliko su im pretpostavke bile krive, do pogleda na modularnost samog uređaja. Isto tako su predvidjeli neke stvari, kao to da će u toj zajednici biti jake 3rd party opcije. Osim utora za priključivanje istih, predstavljena je i službena Logitech linija.

Prvi korak je napravljen, iz tima kažu kako to nije kraj, kako čekaju trenutak da uređaj krene u uporabu kako bi mogli dobiti puno širi spektar komentara nego što su imali kroz testne grupe. Pa da ga onda u budućnosti prilagode potrebama što šireg broja ljudi. Za više detalja pogledajte službenu stranicu.


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.